ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντιμετώπιση των αστέγων της Ρόδου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
γιασιρανη καμπουρης

Συνά­ντηση εργα­σίας πραγ­μα­το­ποί­η­σαν χθες η αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Υγείας και Κοι­νω­νι­κής Μέρι­μνας Χαρούλα Για­σι­ράνη με τον αντι­δή­μαρχο Κοι­νω­νι­κής Πολι­τι­κής, Διοι­κη­τι­κής Εξυ­πη­ρέ­τη­σης του Πολίτη και Ηλε­κτρο­νι­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης Γιάννη Καμπούρη με αντι­κεί­μενο την αντι­με­τώ­πιση των αστέγων της Ρόδου.

Η συνά­ντηση έγινε με αφορμή την πρό­σκληση του Περι­φε­ρειάρχη κ. Γιώργου Χατζη­μάρ­κου για την υποβολή προ­τά­σεων ένταξης Δομών αστέγων στο Επι­χει­ρη­σιακό Πρό­γραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 800.000,00 ευρώ.

Το φαι­νό­μενο της αστε­γίας απο­τε­λεί μείζον πρό­βλημα για όλες τις κοι­νω­νίες και χρήζει άμεσης επί­λυ­σης μέσω παρεμ­βά­σεων και απο­τε­λε­σμα­τι­κών πρα­κτι­κών συνερ­γα­σίας πολλών φορέων.

Η Περι­φέ­ρεια Νότιου Αιγαίου μαζί με τον Δήμο Ρόδου έχουν την απόλυτη βούληση να δώσουν λύση στο κοι­νω­νικό ζήτημα με κάθε τρόπο.

Η αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Υγείας και Κοι­νω­νι­κής Μέρι­μνας Χαρούλα Για­σι­ράνη δήλωσε:

“Ταυ­τό­χρονα και παράλ­ληλα, κινη­το­ποιώ­ντας όλες τις δυνά­μεις και τους φορείς που έχουν την τεχνο­γνω­σία, προ­χω­ρούμε σε όλες τις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες για την ταχύ­τερη υλο­ποί­ηση της δράσης αυτής, που βασικό στόχο έχει την υπο­στή­ριξη των συναν­θρώ­πων μας που έχουν ανάγκη στέγης, σίτισης, βασικών κοι­νω­νι­κών αγαθών αλλά και άλλων υπο­στη­ρι­κτι­κών υπη­ρε­σιών που μπορούν να βελ­τιώ­σουν το επίπεδο ζωής τους καθώς και την κοι­νω­νική τους επα­νέ­νταξη.”

Δημιουρ­γούμε ένα δίκτυ κοι­νω­νι­κής προ­στα­σίας, εστιά­ζουμε τις προ­σπά­θειες στή­ρι­ξης στους συμπο­λί­τες μας με ανθρω­πιά και αλλη­λεγ­γύη.

Ο αντι­δή­μαρ­χος Κοι­νω­νι­κής Πολι­τι­κής, Διοι­κη­τι­κής Εξυ­πη­ρέ­τη­σης του Πολίτη και Ηλε­κτρο­νι­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης δήλωσε:

“Ευχα­ρι­στώ, το δήμαρχο κ. Αντώνη Β. Καμπου­ράκη για την εμπι­στο­σύνη του, τον περι­φε­ρειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζη­μάρκο και την αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη Υγείας και Κοι­νω­νι­κής Μέρι­μνας κα Χαρούλα Για­σι­ράνη, που με κοινές προ­σπά­θειες, δράσεις και διάλογο, συνερ­γα­ζό­μα­στε για να δώσουμε λύση σε ένα τόσο ευαί­σθητο κοι­νω­νικό ζήτημα που αφορά τις Δομές Αστέγων και τα Ανοικτά Κέντρα και Υπνω­τή­ρια Αστέγων.”

Η Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Υγείας,

και Κοι­νω­νι­κής

Μέρι­μνας

Χαρί­κλεια Ε. Για­σι­ράνη

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.