Ρεπορτάζ

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την κρουαζιέρα στη Ρόδο

Ενθαρρυντικά στοιχεία παρουσίασε χτες για την κρουαζιέρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, αφενός επειδή δεν υπάρχουν ακυρώσεις στις προγραμματισμένες για φέτος προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και αφετέρου, επειδή οι αφίξεις εκτελούνται κανονικά –έστω και με την διαδικασία της ‘φούσκας – bubble’:
«Οι επιβάτες δεν βγαίνουν όλοι έξω. Με την διαδικασία της ‘φούσκας – bubble’ που ακολουθούν κάποιες εταιρείες, απλά πηγαίνουν με την συνοδεία ξεναγών σε εκδρομές ή στην Μεσαιωνική Πόλη αλλά δεν κυκλοφορούν στην αγορά.
Την Δευτέρα, είχαμε μια άφιξη, επειδή όμως οι επιβάτες ήταν όλοι εμβολιασμένοι, αφέθηκαν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα. Είναι ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας. Ελπίζουμε να επεκταθεί αυτό και στις επόμενες αφίξεις. Συνολικά, από το ξεκίνημα της περιόδου έχουμε 272 κρατήσεις αλλά φαίνεται ότι αφού δεν υπάρχουν ακυρώσεις, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε και περισσότερες προσεγγίσεις μέχρι το τέλος της σεζόν» όπως ανέφερε.
Τα πλοία έρχονται προς το παρόν από την Ιταλία και το Ηράκλειο Κρήτης ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εκδρομές από το Ισραήλ. Ωστόσο από τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν, όταν ξεκινήσουν οι αφίξεις από το Ισραήλ οι επισκέπτες μας, θα είναι όλοι εμβολιασμένοι οπότε και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο νησί ενώ πολλά σκάφη, θα διανυκτερεύουν μία μέρα στη Ρόδο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαοικονόμου είπε ότι από τις αρχές Ιουλίου, ενδεχομένως να ανοίξει και η γραμμή της Τουρκίας.
Ο πρόεδρος του Λ.Τ. μίλησε και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως η διάβρωση των ακτών στην Κρεμαστή -ένα έργο που έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ρόδου και της ΠΝΑι και αναμένεται εφόσον εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Για το υπόλοιπο κομμάτι του ξύλινου πεζόδρομου (από την οδό Καναδά έως το τουριστικό λιμάνι) είπε πως έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου και αναμένεται η δημοπράτησή του μέσα στον Ιούλιο με στόχο, την ολοκληρωτική ανάπλαση του λιμανιού της Ακαντιάς.
Ερωτηθείς σχετικά με το ‘ταλαίπωρο’ λιμανάκι στις Φάνες, δήλωσε πως το Λ.Τ. φροντίζει να είναι ανοιχτή η είσοδος (λόγω της συσσώρευσης από φύκια) και να βοηθούνται οι αλιείς ενώ η μελέτη είναι σε εξέλιξη.
-Μιλώντας για το νέο χωροταξικό της Κρεμαστής (με την ιδιότητά του ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολεοδομικού Σχεδιασμού με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό της λειτουργίας της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και των υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων) ξεκαθάρισε τα εξής:
«Πρόκειται για δύο μελέτες. Η μία αφορά το ΓΠΣ του πρώην Δήμου Πεταλούδων που είχε εγκριθεί το 2009 όπου καταγράφονται προβλήματα και αβλεψίες. Εμείς εντάξαμε 50.000 ευρώ ώστε να αναθέσουμε την μελέτη για να διορθωθούν οι αστοχίες αυτές ενώ υπάρχει και το ΓΠΣ Κρεμαστής. Είμαστε στην γ’ φάση του ρυμοτομικού σχεδίου, κατά την οποία, έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν ενώ εγκρίθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο. Αναμένουμε να γίνουν οι διορθώσεις για να προχωρήσουν οι διαδικασίες».
Μιλώντας τέλος για τους κοινόχρηστους χώρους ο κ. Παπαοικονόμου ανέφερε πως έχει αλλάξει ο νόμος, για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους:
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταγγελίες για καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων.
Εάν συμβεί αυτό, ένα κλιμάκιο θα μεταβαίνει για αυτοψία και θα κάνει συστάσεις. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση θα επιβάλλονται πρόστιμα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου