Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων του πρώην δημάρχου Χάλκης κ. Μιχαήλ Πατρού για το αδίκημα της απιστίας, με ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και την απαλλαγή 12 αιρετών συγκατηγορούμενων του αποφάσισε με Βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου αποδεχόμενο πλήρως σχετική εισήγηση της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Η δίωξη εις βάρος τους ασκήθηκε μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά στις διαδικασίες μίσθωσης και τήρησης της μισθωτικής σύμβασης, που κατήρτησε η δημοτική αρχή με εταιρεία για το δημοτικό ξενώνα και το συνεδριακό κέντρο στο νησί, τον Απρίλιο του 2011.
Αφορμή για τον εισαγγελικό έλεγχο αποτέλεσε καταγγελία, που έγινε στο ΣΔΟΕ τον Ιούνιο του 2015 και διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.
Κρίθηκε ότι υπήρξε αποδοχή και λήψη επισφαλών εγγυήσεων από τον υπογράφοντα το από 3.5.2011 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μισθώσεως του Δημοτικού Ξενώνα Χάλκης, δήμαρχο και εκ του νόμου νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Χάλκης, ως εκμισθωτή με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Δήμος.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Θ. Παπαγεωργίου, Μηνάς Τσέρκης, Ν. Πέρος και Αντώνης Ζερβός.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ