Ρεπορτάζ

Ευρεία σύσκεψη φορέων για το «δέον γενέσθαι»

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με πρωτοβουλία του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου και του προέδρου Γιάννη Κλούβα. Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα και να συσταθεί ενδεχομένως ένα νέο επαγγελματικό σωματείο που θα αναλάβει την προώθηση της Ρόδου.
«Έλαβα την πρωτοβουλία να συγκεντρώσω τους εκπροσώπους των επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων να συνομιλήσουμε για την κατάσταση που επικρατεί. Ο καθένας κατέθεσε τις θέσεις και τις απόψεις του. Όλοι πορευόμαστε ενωμένοι προς ένα κοινό στόχο. Το νησί διαθέτει 200.000 κλίνες. Διαθέτει τεράστια δύναμη και μέχρι σήμερα συμβάλλει τα μέγιστα στον κρατικό κορβανά. Εμείς διδάξαμε τον τουρισμό, τη φιλοξενία και παραγκωνιζόμαστε, παρόλο που διαθέτουμε και υφυπουργό Τουρισμού Δωδεκανήσιο. Αποφασίσαμε να συγκροτηθεί μία επιτροπή αγώνα και στην πορεία ίσως συσταθεί ένα σωματείο, μία ένωση κλπ… που θα αναλάβει την προώθηση της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Κλούβας, σημειώνοντας ότι ο χειμώνας προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολος για το μεγαλύτερο ποσοστό των επαγγλεματιών.
Αναλυτικότερα δήλωσε τα εξής: «Είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος. Από τα 2,5 εκατομμύρια κόσμου που δεχθήκαμε πέρυσι, περιμένουμε το 1/5 φέτος! Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν γνωρίζουμε πόσα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν τελικά και επίσης δεν ξέρω πώς θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές. Από την άλλη πρέπει να δώσουμε μία εικόνα ενός ζωντανού προορισμού στους επισκέπτες που θα μας προτιμήσουν φέτος. Και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Γι’ αυτό και απηύθυνα το κάλεσμα στους επαγγελματίες. Για να οργανωθούμε. Το επόμενο διάστημα θα μας βρει ενωμένους γιατί όλοι δήλωσαν ότι θέλουν να δουλέψουν για το καλό του νησιού».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θανάσης Σταμούλης δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα ξενοδοχείο να ανοίξει εάν δεν παρθούν ουσιαστικά μέτρα που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
«Προσωπικά, έχω δηλώσει ότι θα στείλουμε έγγραφα σε όλα τα πρακτορεία, τονίζοντας ότι θα πρέπει να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όσοι στέλνουν πελάτες στα ξενοδοχεία. Διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπουμε να μπαίνουν στα ξενοδοχεία. Πρέπει να ζήσει ο εργαζόμενος, έστω και με τα 535 ευρώ που μας δίνουν και που είναι λίγα. Πρέπει όμως να τα λάβουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Αλλιώς δεν θα αφήσουμε κανένα ξενοδοχείο να λειτουργήσει τη φετινή σεζόν», είπε ο κ. Σταμούλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου