ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η προκήρυξη στο 3ο ανοιχτό/ εργασιακό κύπελλο μπάσκετ!

Μάκης Δούβαλης 5 λεπτά ανάγνωση
Εργασιακό Μπασκετ- Επαυλης

Ανα­κοι­νώ­θηκε η προ­κή­ρυξη του 3ου εργασιακού- ανοι­χτού κυπέλ­λου μπάσκετ και οι δηλώ­σεις θα γίνο­νται δεκτές μέχρι τις 5 Ιουνίου. Το τουρ­νουά θα ξεκι­νή­σει στις 17 Ιουνίου και θα ολο­κλη­ρω­θεί στις 26 Ιουλίου, στις εγκα­τα­στά­σεις του Κολ­λε­γίου Ρόδου. Ανα­λυ­τικά, όλα τα στοι­χεία και τα άρθρα της προ­κή­ρυ­ξης για το τουρ­νουά, με την κλήρωση να ορί­ζε­ται στις 10 Ιουνίου.

1.Η δήλωση συμ­με­το­χής των ομάδων θα γίνεται έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 23:59 στο email:athlitikiakadimiarodou@ gmail.com ή στην ομαδική όλων των αρχηγών των ομάδων στο viber με θέμα εργα­σιακό τουρ­νουά -όνομα ομάδας. Η λίστα ονο­μά­των (έως 25 αθλητές, μαζί με φωτο­τυ­πίες ταυ­το­τή­των όλων των μελών του ρόστερ) θα πρέπει να παρα­δο­θεί ηλε­κτρο­νικά στο παρα­πάνω email μέχρι την Παρα­σκευή 7 Ιουνίου 2024.

2.Δικαί­ωμα συμ­με­το­χής έχουν όλοι οι αθλητές (έτος γέν­νη­σης μέχρι 1994) και 2 αθλητές,γεν­νη­θέ­ντες το 1995 ή το 1996 (ειδι­κό­τερα ή 2 του 1995 ή 1 του 1995 και 1 του 1996).

3.Μαζί με τη δήλωση συμ­με­το­χής κάθε ομάδα θα πρέπει να δώσει το ποσό των 130 ευρώ ως εγγύηση συμ­με­το­χής, ποσό το οποίο θα αφαι­ρε­θεί από τους δύο τελευ­ταί­ους αγώνες της κάθε ομάδας. Το ποσό αυτό αφορά αμοιβές διαι­τη­τών ,κριτών , αμοιβή γιατρού και τυχόν έξοδα γηπέδου.

4.Με δεδο­μένο ότι οι ομάδες θα είναι μέχρι 11,θα διε­ξα­χθεί ένα τουρ­νουά στη μορφή «Όλοι με όλους»σε ένα γύρο.Αν,όμως,οι ομάδες είναι 12 και πάνω,τότε θα χωρι­στούν σε δύο ομίλους των 6 ή παρα­πάνω ομάδων κατόπιν κλή­ρω­σης.Το πρό­γραμμα των αγώνων θα απο­στέλ­λε­ται στα email των ομάδων και θα κοι­νο­ποιεί­ται στον Τύπο και την ομαδική των εκπρο­σώ­πων μέσω Viber.

5.Οι αγώνες θα γίνο­νται στο κλειστό γήπεδο του Βενε­το­κλείου στη Ρόδο και το κύπελλο τελεί υπό τη συν­διορ­γά­νωση των συλ­λό­γων «Jump Shoot Ρόδου» και «Αθλη­τική Ακα­δη­μία Ρόδου» και την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ και της ΤΕ ΕΟΚ Δωδε­κα­νή­σου. Οι αγώνες,όμως,από την ημι­τε­λική φάση μέχρι και τους τελι­κούς θα διε­ξα­χθούν είτε στο κλειστό γήπεδο της Καλ­λι­θέας είτε στο κλειστό γήπεδο του Κολ­λε­γίου Ρόδου. Επίσης,υπάρχει η δυνα­τό­τητα ανά πάσα στιγμή,αν το κλειστό του Βενε­το­κλείου δεν είναι δια­θέ­σιμο για κάποια συγκε­κρι­μένη ημε­ρο­μη­νία στην Α’ φάση του τουρ­νουά,οι αγώνες να διε­ξά­γο­νται στο κλειστό γήπεδο του Κολ­λε­γίου Ρόδου.

6.Οι αγώνες θα γίνο­νται σε καθη­με­ρινή βάση μετά τις 19:00 (2 αγώνες την ημέρα) από Δευτέρα έως Παρα­σκευή και μόνο στην περί­πτωση που οι ομάδες είναι 12 ή παρα­πάνω θα διε­ξά­γο­νται αγώνες και τα Σάββατα. Η ημε­ρο­μη­νία έναρξης του τουρ­νουά είναι η Δευτέρα 17/6 και η ημε­ρο­μη­νία λήξης την Παρα­σκευή 26/7.Κάθε ομάδα θα αγω­νί­ζε­ται 2 φορές την εβδο­μάδα.

7.Αλλαγή ημέρας ή/και ώρας του αγώνα μπορεί να γίνει μετά από αίτημα της ομάδας στην επι­τροπή του τουρ­νουά,του­λά­χι­στον 7 ημέρες πριν την προ­γραμ­μα­τι­σμένη διε­ξα­γωγή, και μετά από την σύμφωνη γνώμη της αντί­πα­λης ομάδας.

8.Σε περί­πτωση ενός ενιαίου ομίλου,οι 8 πρώτοι θα δια­σταυ­ρω­θούν στα play offs ως εξής:

α)1-8

β)2-7

γ)3-6

δ)4-5

Σε περί­πτωση που οι ομάδες είναι μέχρι 11,ο 7ος της αρχικής κατά­τα­ξης θα αγω­νί­ζε­ται με τον 8ο.Ο νικητής θα κατα­λαμ­βά­νει την 7η θέση. Ο ηττη­μέ­νος θα αντι­με­τω­πί­σει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον 9ο και 10ο της αρχικής κατά­ταξη ς(αν οι ομάδες είναι 10) ή κατευ­θείαν τον 9ο(αν οι ομάδες είναι 9),για να κριθεί η τελευ­ταία 8η θέση.Καθιε­ρώ­νε­ται δηλαδή η δια­δι­κα­σία του play in. Οι νικητές των παρα­πάνω αγώνων θα διεκ­δι­κή­σουν τον τίτλο του πρω­τα­θλητή σε final four που θα διε­ξα­χθεί στο κλειστό της Καλ­λι­θέας ή του Κολ­λε­γίου Ρόδου ως εξής:

α)Νικητής α-Νικητής δ

β)Νικητής β-Νικητής γ

γ)Μικρός τελικός

δ)Μεγάλος τελικός

Η πρό­κριση στον τελικό μόνο στους ημι­τε­λι­κούς κρί­νε­ται στις 2 νίκες. Αντί­θετα,σε περί­πτωση δύο ομίλων οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο θα συνε­χί­σουν στα play offs ως εξής:

α)Πρώτος Α ομίλου-Τέταρτος Β ομίλου

β)Δεύ­τε­ρος Α ομίλου-Τρίτος Β ομίλου

γ)Τρίτος Α ομίλου-Δεύτερος Β ομίλου

δ)Τέταρ­τος Α ομίλου-Πρώτος Β ομίλου

Στη συνέ­χεια,θα έχουμε τις εξής δια­σταυ­ρώ­σεις σε final four στο γήπεδο της Καλ­λι­θέας ή του Κολ­λε­γίου Ρόδου ως εξής:

α)Νικητής α-Νικητής γ

β)Νικητής β-Νικητής δ

γ)Μικρός τελικός

δ)Μεγάλος τελικός

Και εδώ οι ημι­τε­λι­κοί αγώνες θα κρί­νο­νται στις 2 νίκες για την πρό­κριση στον τελικό.

9. Η συμ­με­τοχή του κάθε αθλητή στον αγώνα θα γίνεται με προ­σω­ρινό δελτίο αθλητή και υπο­χρε­ω­τικά με κάρτα υγείας αθλητή, σφρα­γι­σμένη απο­κλει­στικά από γιατρό καρ­διο­λόγο ή άλλης ειδι­κό­τη­τας που βάσει νομο­θε­σίας μπορεί να υπο­γρά­ψει,η οποία θα φέρει σφρα­γίδα και πάνω στη φωτο­γρα­φία και θα είναι συμπλη­ρω­μένα υπο­χρε­ω­τικά όλα τα πεδία. Χωρίς την κάρτα υγείας δε θα επι­τρα­πεί η συμ­με­τοχή στον εκά­στοτε αθλητή.

10.Δικαί­ωμα συμ­με­το­χής δεν έχουν οι αθλητές που την τρέ­χουσα αγω­νι­στική περίοδο ήταν ενεργοί στα επίσημα τοπικά πρω­τα­θλή­ματα.

11.Οι κανο­νι­σμοί των αγώνων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στα επίσημα τοπικά πρω­τα­θλή­ματα μπάσκετ .

12.Σε κάθε αγώνα θα υπάρ­χουν 2 επί­ση­μοι διαι­τη­τές, 3 κριτές στη γραμ­μα­τεία και υπο­χρε­ω­τικά γιατρός αγώνα.

13.Πριν την έναρξη του αγώνα θα δίνο­νται στις ομάδες μπάλες για ζέσταμα (Molten:Μέγεθος 7). Επίσης,η κάθε ομάδα θα πρέπει να μερι­μνή­σει για τα νερά των αθλητών της και την καθα­ριό­τητα του πάγκου μετά το τέλος του αγώνα.

14.Οι ομάδες υπο­χρε­ού­νται να έχουν αριθ­μη­μέ­νες εμφα­νί­σεις και αθλη­τικά παπού­τσια μόνο για τον αγω­νι­στικό χώρο.

15.Η πει­θαρ­χική επι­τροπή του πρω­τα­θλή­μα­τος απο­τε­λεί­ται από τους κυρίους Δρόσο Δημήτρη,Αττιτή Γιώργο (εκπρό­σω­ποι ΤΕ ΕΟΚ Δωδε­κα­νή­σου) και Μου­ρου­ζίδη Γιάννη(εκπρό­σωπο Jump Shoot).

16.Οι διαι­τη­τές θα έχουν το δικαί­ωμα να κρα­τή­σουν δελτίο αθλητή για αντι­κα­νο­νική συμ­με­τοχή ή ακραία συμπε­ρι­φορά. Η ποινή που θα επι­βλη­θεί στον συγκε­κρι­μένο αθλητή θα απο­φα­σί­ζε­ται από την πει­θαρ­χική επι­τροπή του πρω­τα­θλή­μα­τος και θα ανα­κοι­νώ­νε­ται εντός τριών ημερών.Σε κάθε περί­πτωση ισχύουν οι γενικοί κανόνες διε­ξα­γω­γής αγώνων και οι αντί­στοι­χες επι­βαλ­λό­με­νες ποινές. Οι ποινές θα ισχύουν και θα μετα­φέ­ρο­νται και σε μελ­λο­ντικά πρω­τα­θλή­ματα της ίδιας διορ­γά­νω­σης.

17.Οποια­δή­ποτε εσκεμ­μένη φθορά ή κατα­στροφή στο χώρο του γηπέδου και των απο­δυ­τη­ρίων επι­βα­ρύ­νουν τον αθλητή ή τον αρχηγό της κάθε ομάδας.

18.Ως ημε­ρο­μη­νία κλή­ρω­σης ορί­ζε­ται η Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:00 στις εγκα­τα­στά­σεις του Κολ­λε­γίου Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.