Ατάκτως Ερριμμένα

Κίνδυνος

Εκατομμύρια self-tests πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα. Ερωτήματα όμως, δεν υπάρχουν μόνο για τα αποτελέσματά τους αλλά και για την τύχη των αποβλήτων τους, που περιέχουν και ουσίες που απαιτούν ειδική μεταχείριση. Όπως μαθαίνουμε «Το σωληνάριο του διαλύματος εκχύλισης περιέχει την ουσία αιθυξυλιωμένη οκτυλο-/ εννεϋλοφαινόλη, που θεωρείται πολύ επιβαρυντική για το περιβάλλον και τους έμβιους οργανισμούς. Είναι ενδεικτικό ότι στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει το self-test, αναγράφεται με εξαιρετικά μικρά γράμματα και στο τέλος του κειμένου: «Απορρίψτε όλα τα δείγματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ως βιολογικά επικίνδυνα απόβλητα»!»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Athanasios Gerakis    19.05.2021 08:40

    H σαχλαμάρα πάει σύννεφο: πετάμε τις χλωρίνες και τα αλλά οικιακά χημικά όπου να’ναι, τα λάδια των αυτοκινήτων οπουδήποτε, τα ληγμένα φάρμακα στους σκουπιδοτενεκέδες, και υπάρχει ευαισθησία στο 1ml διαλύματος που περιέχει ίχνη από πολυφαινόλες…

    Η βλακεία πάει σύννεφο ή κάποιοι προσπαθούν να κάνουν θόρυβο με το τίποτα. Πουθενά στον κόσμο, ακόμη και σε ιδιαίτερα προηγμένες περιβαλλοντικά χώρες, δεν τους έχει πιάσει τέτοια πρεμούρα με τα απόβλητα των self test.
    Αλλά βέβαια στην Ελλάδα το περιβάλλον το έχουμε σαν τα μάτια μας….
    Ειδικά στη Ρόδο, μια βόλτα στο Καρακονερο σε πείθει… Σουηδία .

Σχολιασμός άρθρου