ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Τριπλασίαστηκε η ζήτηση για τις πτήσεις προς Ελλάδα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Lufthansa

Έως και κατά τρεις φορές έχει αυ­ξη­θεί τις τε­λευ­ταί­ες επτά ημέ­ρες η ζή­τη­ση για πτή­σεις με την Lufthansa και την θυ­γα­τρι­κή της Eurowings προς τα ελ­λη­νι­κά νησιά, τις Βα­λε­α­ρί­δες Νή­σους και την Ιτα­λία, ανα­κοί­νω­σε σή­με­ρα ο Όμι­λος της Lufthansa.

Κατά 300% έχει αυ­ξη­θεί η ζή­τη­ση και για ει­σι­τή­ρια προς πό­λεις των ΗΠΑ. Η τάση απο­δί­δε­ται κυ­ρί­ως στην πρό­ο­δο της εκ­στρα­τεί­ας εμ­βο­λια­σμού, αλλά και στην από­φα­ση της γερ­μα­νι­κής κυ­βέρ­νη­σης να άρει την υπο­χρέ­ω­ση για πα­ρα­μο­νή σε κα­ρα­ντί­να για όσους επι­στρέ­φουν από πε­ριο­χές «κιν­δύ­νου» λόγω της παν­δη­μί­ας.

«Οι άν­θρω­ποι έχουν με­γά­λη λα­χτά­ρα για δια­κο­πές, για πο­λι­τι­στι­κές ανταλ­λα­γές, για επα­να­σύν­δε­ση με συγ­γε­νείς, φί­λους και συ­νερ­γά­τες», δή­λω­σε το μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Ομί­λου, Χάρι Χο­μάι­στερ και διευ­κρί­νι­σε ότι αυτό ισχύ­ει ιδιαί­τε­ρα για τις πτή­σεις με­τα­ξύ Γερ­μα­νί­ας και ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την Ευ­ρώ­πη, η Ελ­λά­δα και οι Βα­λε­α­ρί­δες Νήσοι βρί­σκο­νται στην κο­ρυ­φή της ζή­τη­σης και η Eurowings θα προ­σθέ­σει πε­ρισ­σό­τε­ρες από 500 επι­πλέ­ον πτή­σεις από γερ­μα­νι­κά αε­ρο­δρό­μια προς την Ελ­λά­δα, την Μα­γιόρ­κα και την Ίμπι­ζα. Εν­δει­κτι­κά, η Lufthansa θα πε­τά­ει το φε­τι­νό κα­λο­καί­ρι απευ­θεί­ας σε 12 του­ρι­στι­κές πε­ριο­χές της Ελ­λά­δας, ενώ, όπως είπε ο κ. Χο­μάι­στερ, ει­δι­κά για κά­ποιους προ­ο­ρι­σμούς της Ισπα­νί­ας, η ζή­τη­ση υπερ­βαί­νει ήδη την αντί­στοι­χη του 2019. Το εν­διο­α­φέ­ρον ενι­σχύ­ε­ται στα­δια­κά και για μα­κρι­νούς δη­μο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς, όπως η Μαλ­δί­βες, το Με­ξι­κό και η Δο­μι­νι­κα­νή Δη­μο­κρα­τία.

Οι υπε­ρα­τλα­ντι­κές πτή­σεις κερ­δί­ζουν συ­νε­χώς έδα­φος, επι­σή­μα­νε ακόμη το στέ­λε­χος της γερ­μα­νι­κής εται­ρί­ας, με ιδιαί­τε­ρη ζή­τη­ση για πτή­σεις προς τη Νέα Υόρκη, το Μαϊ­ά­μι και το Λος ‘Αν­τζε­λες, ενώ σχε­διά­ζε­ται και η άμεση προ­σθή­κη προ­ο­ρι­σμών όπως η Ατλά­ντα και το Ορ­λά­ντο.

«Με το βλέμ­μα στην τε­ρά­στια ση­μα­σία των υπε­ρα­τλα­ντι­κών αε­ρο­με­τα­φο­ρών για την πα­γκό­σμια οι­κο­νο­μία, χρεια­ζό­μα­στε τώρα μια προ­ο­πτι­κή για την όσο το δυ­να­τό με­γα­λύ­τε­ρη απο­κα­τά­στα­ση της σύν­δε­σης Ευ­ρώ­πης – ΗΠΑ. Με την πτώση του αριθ­μού των κρου­σμά­των και την αύ­ξη­ση του πο­σο­στού των εμ­βο­λια­σμέ­νων, ένα προ­σε­κτι­κό άνοιγ­μα είναι πλέον εφι­κτό», ανέ­φε­ρε ο κ. Χο­μάι­στερ και κά­λε­σε την Γερ­μα­νία να μι­μη­θεί άλλες ευ­ρω­παϊ­κές χώρες και να εκ­πο­νή­σει ένα σαφές σχέ­διο για τις νέες ανά­γκες.

Η Lufthansa, σύμ­φω­να με τον ίδιο, είναι έτοι­μη να υπο­δε­χτεί και πάλι τους πε­λά­τες της με με­γά­λη ευ­ε­λι­ξία στις κρα­τή­σεις και τις δυ­να­τό­τη­τες αλ­λα­γής τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.