Αθλητικά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα Island Games

Η ανακοίνωση των ονομάτων που αποτελούν την αποστολή της Ρόδου για τα Island Games, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν αντιδράσεις αθλητών, σωματείων και παραγόντων του αθλητισμού, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιλογή.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι περισσότεροι, σε κανένα άθλημα από αυτά που βρίσκονται στο πρόγραμμα των Island Games, δεν έγινε προκριματικός αγώνας για την επιλογή των αθλητών που θα ταξιδέψουν στο Γιβραλτάρ, ενώ ακόμη και σε ορισμένα αθλήματα που υπάρχουν βαθμολογίες από την ομοσπονδία ή τις τοπικές επιτροπές, αυτές δεν ελήφθησαν υπόψη, έτσι ώστε να καταρτιστεί η αποστολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους καλύτερους αθλητές ανά άθλημα.

Άλλες αντιδράσεις αφορούν στο ποσοστό αθλητών που «πήρε» κάθε άθλημα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του τζούντο που έχει στην αποστολή 16 αθλητές ή ακόμη και το σκουός με τέσσερις, την ώρα που ο «βασιλιάς των σπορ» στίβος έχει 10 αθλητές, ενώ η ποδηλασία που αποτελεί ίσως το κορυφαίο άθλημα στο νησί μας, με πολλές και συνεχείς επιτυχίες αθλητών μας σε πανελλήνιο επίπεδο, θα εκπροσωπηθεί στο Γιβραλτάρ με δύο αθλητές. Μάλιστα, σε σχέση με την επιλογή για τα Island Games, αθλητής συλλόγου του νησιού μας, με σχετική ανάρτηση του σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Γιατί δεν έγιναν αγώνες πρόκρισης; Γιατί υπάρχουν 17 αθλητές του Judo; Γιατί υπάρχουν μέλη “αθλητές” της αποστολής χωρίς αθλητικά δελτία; Γιατί υπάρχουν “αθλητές” μέλη της αποστολής – Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό. Γιατί υπάρχουν τόσοι “αθλητές” παιδιά – φίλοι προέδρων Τοπικών Επιτροπών; Γιατί υπάρχουν αθλητές τουρίστες που ουδεμία σχέση έχουν με την Ρόδο ή ανήκουν σε ομάδες εκτός Ρόδου. Μήπως τελικά η ομάδα είναι ομάδα διακοπών στην υγειά των άλλων; Απόδειξη γιατί ο αθλητισμός στην Ελλάδα είναι τόσο πίσω… Αξιοκρατία μηδέν! Μα καλά δεν βλέπει κανείς? Αυτοί που βλέπουν δεν κάνουν τίποτα? Τα ίδια άτομα έχουν ριζώσει στις καρέκλες και εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν?».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου