Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσεται η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου δοκιμάζοντας τα νεύρα των επιβατών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών οδηγών.
Τις ημέρες αιχμής επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ στο αεροδρόμιο και πλέον όλοι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά για τις χαοτικές καταστάσεις που επικρατούν εντός και εκτός αεροδρομίου.
Πριν καλά καλά ανοίξει η τουριστική περίοδος ο χρόνος αναμονής για την παραλαβή των αποσκευών φτάνει ακόμα και τις δύο ώρες (!) όπως καταγγέλθηκε στη “δ”, καθώς σε λειτουργία είναι μόνο ο ενας ιμάντας για τους επιβάτες όλων των πτήσεων. «Αν συμπέσουν δύο ή τρεις πτήσεις τότε η δίωρη καθυστέρηση είναι δεδομένη μέχρι να παραλάβουν οι επιβάτες τις αποσκευές τους και να επιβιβαστούν στα πούλμαν. Αυτή την περίοδο δεν λειτουργεί τίποτα σωστά στο αεροδρόμιο Ρόδου», λέει στη “δ” ο οδηγός τουριστικού λεωφορείου κ. Τσαμπίκος Μάγκος.
Η ταλαιπωρία των επιβατών όμως συνεχίζεται και στους εξωτερικούς χώρους. Οι εργασίες και οι νέες διαρρυθμίσεις στον εξωτερικό χώρο του διεθνούς αεροδρομίου της Ρόδου, είχαν ως αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των επισκεπτών, των επαγγελματιών οδηγών και των διερχόμενων και να σκεφτεί κανείς, ότι η τουριστική σεζόν βρίσκεται μόλις στην αρχή της.
Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις για το… ανεφάρμοστο των νέων διαρρυθμίσεων στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου, οι υπεύθυνοι της Fraport, διαβεβαίωναν πως όλα βαίνουν καλώς μέχρι… το πρώτο σαββατοκύριακο με σχετικά αυξημένη κίνηση στις πτήσεις τσάρτερ, όπου επικράτησαν χαοτικές καταστάσεις και δοκιμάστηκαν τα νεύρα και οι αντοχές επιβατών, εργαζομένων και οδηγών. Εκτοτε η κατάσταση αντί να βελτιωθεί, γίνεται όλο και πιο προβληματική.
Με βάση τις αλλαγές που δρομολόγησε η Fraport, οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης οχημάτων μειώθηκαν και των τουριστικών λεωφορείων συρρικνώθηκαν σε σημείο που σε κάποιες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατον να περάσουν επιβάτες ενδιάμεσα!
«Οι επιβάτες επιβιβάζονται και ο εκνευρισμός τους για την ταλαιπωρία που υφίστανται είναι εμφανής. Τα παράπονα για την κατάσταση στο αεροδρόμιο πέφτουν βροχή. Για σκεφτείτε να ταξιδεύουν οικογένειες με παιδιά και να χρειάζονται για να φτάσουν από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους, όση ώρα έκαναν για να ταξιδέψουν από την Αγγλία στη Ρόδο, γιατί για τέτοια καθυστέρηση μιλάμε! Δεν θα σας μιλήσω καν για τις περιπτώσεις που οι βαλίτσες σπάνε, που είναι συχνό φαινόμενο για το αεροδρόμιο της Ρόδου, και χρειάζεται να περιμένουμε για να συμπληρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα. Λυπάμαι που το λέω, τα πράγματα σήμερα είναι πολύ χειρότερα απ΄ότι όταν το αεροδρόμιο λειτουργούσε υπό την ευθύνη του κράτους. Η κατάσταση με λίγα λόγια είναι δραματική, δεν μπορεί να περιγραφεί το χάος που επικρατεί κυρίως το σαββατοκύριακο που διακινείται μεγαλύτερος αριθμός επιβατών από τις υπόλοιπες ημέρες», λέει ο κ. Τσαμπίκος Μάγκος.
Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στη “δ” ο υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece, κ. Γιάννης Παπάζογλου, οι εργασίες ανακαίνισης θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Μαΐου. Την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου θα σταματήσουν τα έργα και θα ξεκινήσουν πάλι τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σύνολο των παρεμβάσεων μέχρι το τέλος του έτους.
«Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου και λυπούμαστε για την ενόχληση. Είναι όμως αναμενόμενη η κατάσταση όταν κάνεις ένα τόσο μεγάλο κατασκευαστικό έργο αξίας 25 εκατ. Ευρώ. Πραγματικά δεν έχουμε χάσει ούτε μία μέρα. Είναι λογικό όταν βλέπει κανείς αυτή την εικόνα και ειδικά οι επιχειρηματίες, να προβληματίζονται. Όμως με τον τρόπο που πορευτήκαμε μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε», είχε δηλώσει στη “δ” ο κ. Παπάζογλου, σημειώνοντας ότι οι πιλότοι σχολιάζουν θετικά τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και την εφαρμογή του συστήματος push back, λέγοντας ότι είναι εφάμιλλο το αεροδρόμιο της Ρόδου με μεγάλα αεροδρόμια του εξωτερικού.
Όσο για το θέμα της στάθμευσης των λεωφορείων για το οποίο έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα, ανέφερε ότι είναι πρόθυμη η Fraport Greece να συζητήσει κάθε πρόταση για τη βέλτιστη δυνατή λύση και υπογραμμίζει ότι πρέπει κανείς να βλέπει μακροπρόθεσμα, ωστόσο οι επαγγελματίες οδηγοί επιμένουν ότι δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις τους εξαρχής, επισημαίνοντας ότι όλο αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

2 σχόλια στο Χαοτικές καταστάσεις εντός κι εκτός του αεροδρομίου Ρόδου – Aπό το κακό στο χειρότερο!

  1. Avatar Ο/Η Σοβαρολογείς λέει:

    όταν λες ότι οι πιλότοι σας δίνουν συγχαρητήρια γιαυτό το έκτρωμα για πίστα που έχετε φτιάξει ??? Για ρωτα και κανένα από τους ανθρώπους που δουλεύουν στην πίστα ?? αλλά μάλλον δεν σε ενδιαφέρουν όπως δεν ενδιαφέρει την γερμανοεταρεία σου ότι οι σεκουριτάδες εκεί στην νέα πόρτα που τους έβαλες δεν έχουν που να πάνε τουαλέτα και οπως λένε οι ιθύνοντες σου ο ΝΤ και ο ΣΧ οι άντρες να πηγαίνουν απέναντι στα χωράφια και οι γυναίκες να περιμένουνε…. αλήθεια ο ΣΔ δεν είναι η εποπτική αρχή γιατί κάνει το κορόιδο ή είναι και αυτός κολλητήρι σας ……η πόρτα στα διαβατήρια……. θα την κλείσετε ποτέ ή θα μείνουν εκεί ανοιχτά χωρίς φύλαξη ……… ps βλέπω και την διαφήμιση του αξιότιμου κ.κ. περιφερειάρχη που θέλει να βγει πάλι και οποίος κάποτε μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για εσάς … να έρθει η φραπορτ να φύγει το δημόσιο να φτιάξουμε επιτέλους αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών.. τώρα όχι μόνο σιγή ιχθύος αλλά σφυρίζει και αδιάφορα….και μετά θέλει και ψήφο…

  2. Avatar Ο/Η Ξεχνάς λέει:

    να πεις ότι ναι μεν θα σταματήσουν οι εργασίες αλλά δεν απαντάς στο ερώτημα αν θα έχουν τελειώσει τα έργα. Μάλλον θα τα παρατήσετε στην μέση και είμαστε περίεργοι τι θα γίνει από 1 Ιουνίου που θεωρητικά ( απίθανο) θα αυξηθεί η κίνηση

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ