Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου επέστρεψε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος οργανωμένου κυκλώματος, με φερόμενο ως εγκέφαλο έναν 67χρονο Ροδίτη, που έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές για αδικήματα του είδους ως και σε υποθέσεις ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι αστυνομικοί που επιμελούνται την προκαταρκτική εξέταση πρόκειται να προβούν σε ανάλυση των τηλεφωνικών συνδυαλέξεων και των στοιχείων που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών κατηγορούμενων στην υπόθεση και συγκεκριμένα των μεταξύ τους αλλά και με τρίτους συνομιλιών μέσω των κινητών και σταθερών τους τηλεφώνων.
Θυμίζουμε ότι ο 67χρονος, είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι είναι περιστασιακός χρήσης κοκαΐνης, την οποία αγοράζει από τον δρόμο.
Σε ό,τι αφορά τις ιερόδουλες, ισχυρίστηκε ότι κάνουν διακοπές στην Ρόδο και τις φιλοξενεί σε δωμάτια που μισθώνει στα οποία διαμένουν και γυναίκες που εργάζονται ως κονσοματρίς σε κατάστημα ιδιοκτησίας του.
Διατείνεται ότι φέρνει σε επαφή άνδρες που θέλουν γυναικεία παρέα με τις «φιλοξενούμενες» του και ότι δεν λαμβάνει αμοιβή.
Τρείς οδηγοί ταξί, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, αρνήθηκαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμία σχέση με κυκλώματα μαστροπείας ή με ιερόδουλες.
Τόνισαν μάλιστα ότι δεν είχαν κανένα οικονομικό όφελος πλην του νόμιμου κομίστρου για την μεταφορά ατόμων στο κατάστημα του 67χρονου.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2017 μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της εμπορίας ανθρώπων και της μαστροπείας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, «επιστρατεύθηκε» ο κοριός της ΕΛΑΣ για την καταγραφή των συνομιλιών δύο κινητών τηλεφώνων, ενός που χρησιμοποιούσε ο 67χρονος και ενός που χρησιμοποιούσε ένας 54χρονος Ροδίτης.
Η ογκώδης δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει 13 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι δύο αγνώστων στοιχείων.
Κατηγορούμενοι είναι ο 67χρονος, ένας 52χρονος Ροδίτης, ένας 57χρονος Ροδίτης, ένας 48χρονος Λιβανέζος, ένας 50χρονος Ροδίτης, ένας 29χρονος Αλβανός και 5 ακόμη Ροδίτες, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οποίων ερευνώνται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», από την αποφώνηση των συνομιλιών μελών του κυκλώματος με πελάτες προέκυψε ότι εκλείνοντο ραντεβού για σεξουαλικές συνευρέσεις έναντι αμοιβής με περισσότερα από 100 άτομα στο νησί με 5 γυναίκες, που απασχολούντο για την συγκεκριμένη εργασία, οι οποίες φέρονται να εισέπρατταν το 50% της αμοιβής που ελάμβαναν και τα υπόλοιπα χρήματα να τα έδιναν στους μαστροπούς.
Ο 67χρονος, όπως φέρεται να έχει προκύψει από τις έρευνες, λειτουργεί ένα μπαρ κονσομασιόν στην πόλη της Ρόδου και διατηρεί δύο δωμάτια στην ίδια περιοχή, όπου διαμένουν τρεις γυναίκες τις οποίες και απασχολεί για να εκδίδονται με πελάτες.
Οι γυναίκες αυτές ονόματι «Χριστίνα», «Τζώρτζια» και «Βαλέρια» συνομιλούν διαρκώς μαζί του μέσω τριών κινητών τηλεφώνων, κανονίζουν μαζί με τον 67χρονο ραντεβού στα δωμάτια αυτά αλλά και σε ξενοδοχεία, σπίτια και κότερα. Ο ίδιος φέρεται να προωθεί στην πορνεία ακόμη δύο γυναίκες την «Ελένη» και την «Ντίμκα», που πιθανολογείται ότι εργάζονται στο κατάστημά του.
Από τον έλεγχο των συνομιλιών προέκυψε ειδικότερα ότι δεχόταν σε καθημερινή βάση περί τις 20 κλήσεις από πελάτες είτε από μεσάζοντες, που ζητούν σεξουαλική ικανοποίηση έναντι αμοιβών, που κυμαίνονται από 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τα «γούστα» και την ώρα απασχόλησης.
Προέκυψε εξάλλου ότι ο 67χρονος είχε ως συνεργό του έναν 52χρονο Ροδίτη ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «καρότο» και μετέφερε τις ιερόδουλες έναντι αμοιβής ύψους από 10 έως 20 ευρώ σε προκαθορισμένα ραντεβού.
Στο δίκτυο του πρώτου συμμετέχουν, όπως προέκυψε, ακόμη 11 άτομα, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου ως και επαγγελματίες οδηγοί, οι οποίοι άλλοτε μεταφέρουν τις γυναίκες σε ραντεβού κι άλλοτε κανονίζουν τα ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής, που κυμαίνεται από 10 έως 30 ευρώ.
Φέρεται να διαπιστώθηκε ακόμη ότι ο 67χρονος είχε συνομιλίες με 7 άτομα που χρησιμοποιούν ισάριθμους τηλεφωνικούς αριθμούς με τους οποίους κανονίζει την προμήθεια ναρκωτικών.
Το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2017 οι αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση τους «οίκους ανοχής» και είδαν έναν άνδρα να εισέρχεται εντός και να αναχωρεί μετά από 40 λεπτά της ώρας. Τον σταμάτησαν και στην προανάκριση, που ακολούθησε, υποστήριξε εξεταζόμενος ότι είχε τηλεφωνήσει στον 67χρονο για να συνευρεθεί ερωτικά με μια γυναίκα από την Πολωνία έναντι 70 ευρώ.
Ο πελάτης υπέδειξε στους αστυνομικούς την 28χρονη Πολωνή η οποία εξεταζόμενη υποστήριξε ότι είχε γνωρίσει από μια φίλη της τον 67χρονο και είχε έρθει στο νησί για να εκδίδεται έναντι 50 έως 80 ευρώ από τα οποία κρατούσε η ίδια τα μισά.
Οι άλλες δύο αλλοδαπές, που βρέθηκαν στα ίδια δωμάτια κατέθεσαν τα ίδια ενώ τόνισαν ότι συνήθως η μεταφορά τους σε ραντεβού γινόταν από το «καρότο» με ταξί που κανόνιζε ο ίδιος. Μάλιστα μια Βουλγάρα, παρέδωσε στους αστυνομικούς πέραν των προφυλακτικών που είχε μαζί της και ένα κίτρινο τετράδιο με αποκαλυπτικές σημειώσεις!!
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ