ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΣΕΤΕ: Να γίνει η Ελλάδα ένα παντοδύναμο brand

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Μητσοτάκης

Η ΝΔ θα σταθεί αρωγός και στη νέα διοί­κηση του ΣΕΤΕ, υπο­γράμ­μισε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στη Γενική Συνέ­λευση του συν­δέ­σμου.

«Στόχος της Νέας Δημο­κρα­τίας, στον τομέα του του­ρι­σμού, είναι να γίνει η Ελλάδα ένα παντο­δύ­ναμο Brand στην Ευρώπη». Αυτό υπο­γράμ­μισε ο πρό­ε­δρος της Νέα Δημο­κρα­τίας Κυριά­κος Μητσο­τά­κης από το βήμα της κλει­στής συνε­δρί­α­σης της 25ης γενικής συνέ­λευ­σης του ΣΕΤΕ.

Ο πρό­ε­δρος της ΝΔ ανα­φέρ­θηκε στις πολι­τι­κές που είχε ακο­λου­θή­σει η κυβέρ­νηση της ΝΔ την περίοδο 2012-14, επι­ση­μαί­νο­ντας πως υπήρξε μια ολο­κλη­ρω­μένη στρα­τη­γική πολι­τική για τον του­ρι­σμό και πως «το σύνολο των παρεμ­βά­σεων τότε, απο­δει­κνύ­ουν ότι όταν μια κυβέρ­νηση κυβερνά και έχει σχέδιο αλλαγών, αυτό φαί­νε­ται αμέσως». Σύμφωνα με τον κ. Μητσο­τάκη, τότε υπήρξε αύξηση και στις αφίξεις και στα έσοδα, ενώ αμέσως μετά η πορεία αυτή αφέθηκε στον αυτό­ματο πιλότο. «Η κυβέρ­νηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε στρω­μένο έδαφος και δεν έκανε τίποτα» υπο­στή­ριξε, κάνο­ντας λόγο για επι­τε­λική αδυ­να­μία, αλλά και οργα­νω­τική ανε­πάρ­κεια.

«Κάπιταλ κοντρόλς και υπερ­φο­ρο­λό­γηση ανέ­κο­ψαν τη δυνα­μική που υπήρξε. Το 2016 οι εισπρά­ξεις μειώ­θη­καν κατά 6,5%, η μέση κατά κεφαλή δαπάνη μειώ­θηκε, οι του­ρί­στες αυξή­θη­καν, αλλά τα έσοδα μειώ­θη­καν» είπε, για να προ­σθέ­σει πως «η κυβέρ­νηση έδειξε αδια­φο­ρία για τον του­ρι­σμό και συνο­λικά για το πώς φέρνεις επεν­δύ­σεις. Το υπουρ­γείο Του­ρι­σμού κινή­θηκε ερα­σι­τε­χνικά και απο­σπα­σμα­τικά». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η αύξηση του ΦΠΑ σε διαμονή, εστίαση, μετα­φο­ρές, οι φόροι δια­μο­νής, όλα έχουν κατα­στή­σει ακρι­βό­τερο το του­ρι­στικό μας προϊόν και έχουν μειώσει την αντα­γω­νι­στι­κό­τητά του, ενώ η λογική των φορο­ε­πι­βα­ρύν­σεων θα ζημιώ­σει την του­ρι­στική αγορά.

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης τόνισε πως επείγει ένα σαφές σχέδιο για την του­ρι­στική ανά­πτυξη με προ­σέλ­κυση επεν­δύ­σεων. «Στόχος είναι να ανα­δεί­ξουμε τον του­ρι­σμό ως κινη­τήρα ανά­πτυ­ξης, που θα σπρώξει μπροστά την οικο­νο­μία» είπε παρου­σιά­ζο­ντας τους 5 βασι­κούς άξονες της παρέμ­βα­σής του που έχουν να κάνουν με την προ­σέλ­κυση επεν­δύ­σεων, τη μείωση των φορο­λο­γι­κών συντε­λε­στών, την έμφαση στην αειφόρο ανά­πτυξη, τη δημιουρ­γία χαρ­το­φυ­λα­κίου προ­ϊ­ό­ντων προ­στι­θέ­με­νης αξίας και την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τερη επι­κοι­νω­νιακή προβολή του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος.

«Η Ελλάδα χρειά­ζε­ται ένα μεγάλο άλμα μπροστά, παντού, με νέες επεν­δύ­σεις, χαμη­λό­τε­ρους φόρους και κυρίως με καλή συνερ­γα­σία με τους ανθρώ­πους του του­ρι­σμού. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Το άλμα θα το κάνουμε μαζί. Μπο­ρούμε να δημιουρ­γή­σουμε συν­θή­κες ανά­πτυ­ξης και για τον του­ρι­σμό και για την οικο­νο­μία» κατέ­ληξε στην ομιλία του ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης.

Από την πλευρά του, ο πρό­ε­δρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρε­ά­δης υπο­γράμ­μισε ότι εφέτος οι του­ρι­στι­κές αφίξεις θα ξεπε­ρά­σουν τα 28 εκα­τομ­μύ­ρια.

.euro2day.gr/

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.