Η Παγκόσμια Επιτροπή Τουριστικής Κρίσης συμμαχεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμό (UNWTO) στην διαμαρτυρία του προς τις κυβερνήσεις να “ξεπεράσουν τα λόγια” και να περάσουν αποφασιστικά σε πράξεις για να προστατεύσουν τα εκατομμύρια των θέσεων εργασίας του τομέα που απειλούνται από την κρίση της πανδημίας Covid-19.

Η Επιτροπή Κρίσεων συγκλήθηκε από τον UNWTO καθώς ο τουρισμός συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων οικονομικών τομέων.

Ο UNWTO πρωτοστατεί στο να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις κάνουν ό, τι μπορούν για να προστατεύσουν τα προς το ζην και να προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας.

Στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο UNWTO προέτρεψε τα μέλη να αυξήσουν την πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες να επανεξετάσουν τις φορολογικές πολιτικές και τις πολιτικές απασχόλησης που σχετίζονται με τον τουρισμό. Και να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις θα επιβιώσουν ώστε να στηρίξουν στην προώθηση ευρύτερων προσπαθειών ανάκαμψης.

“Αυτή η κρίση έχει δείξει τη δύναμη της αλληλεγγύης διασυνοριακά. Ωραίες οι λέξεις αλλά δεν θα προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας ούτε θα βοηθήσουν τα πολλά εκατομμύρια ανθρώπων των οποίων η ζωή εξαρτάται από έναν ακμάζοντα τουριστικό τομέα, είπε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Ο τομέας μας έχει αποδείξει την ικανότητά του να ανακάμπτει και να βοηθά τις κοινωνίες να ανακάμψουν. Ζητούμε να δοθεί στον Τουρισμό τώρα η σωστή υποστήριξη για να οδηγήσει και πάλι τις προσπάθειες ανάκαμψης”.

Για να βοηθήσει τις χώρες να επιστρέψουν στην ανάπτυξη, ο UNWTO θα παρουσιάσει σύντομα ένα νέο πακέτο τεχνικής βοήθειας για την ανάκαμψη. Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη μέλη της να αναπτύξουν ικανότητα και καλύτερη αγορά και να προωθήσουν τον τουριστικό τους τομέα τους προσεχείς μήνες.

. πηγή tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ