Με την χάλκινη πανελληνιονίκη 2019 στην κατηγορία των Κορασίδων Α΄ -40 κιλά Μαρίνα Γκελερή της Φλόγας, θα εκπροσωπηθεί το Ροδιακό τζούντο στο διεθνές τουρνουά «Φίλιππος» Αμυνταίου, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το προσεχές σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2019. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά τζούντο, με πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό και διεξάγεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι προπονητές της Φλόγας Χατζηνικολάου Μιχαήλ (μαύρη ζώνη, 5 νταν) και Μαυρομάτη Κατερίνα (μαύρη ζώνη, 3 νταν) έχοντας επισημάνει στους αθλητές τους την έλλειψη εμπειριών από μεγάλους επίσημους αγώνες, ενθαρρύνουν τους τζουντόκα της σχολής να συμμετέχουν όποτε μπορούν και… αντέχουν οικονομικά σε διεθνή τουρνουά, ώστε να αποκτούν αυτοπεποίθηση και να βελτιώνουν την τεχνική τους κατάρτιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τζουντόκα από την ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικά από την Αθήνα, συμμετέχουν σχεδόν κάθε μήνα σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, σε αντίθεση με τους Ροδίτες και γενικά τους νησιώτες αθλητές, που λόγω δυσβάσταχτου οικονομικού κόστους, αγωνίζονται μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ίσως σε ένα ακόμα τουρνουά. Παρά τις δυσκολίες αυτές, οι αθλητές του συλλόγου  κατάφεραν φέτος να κατακτήσουν τέσσερα πανελλήνια μετάλλια.

Η Μαρίνα Γκελερή παρουσιάζει μια εξαιρετική πορεία, με τρία πανελλήνια μετάλλια τα τελευταία χρόνια. Πρωταθλήτρια Ελλάδος και 6η Βαλκανιονίκης το 2018, χάλκινο μετάλλιο το 2016 και 2019. Η νεαρή αθλήτρια της Φλόγας, θα αγωνιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων το πρωί του Σαββάτου, στην κατηγορία των Κορασίδων Α΄ στα -44 κιλά αυτή τη φορά. Με δεδομένο ότι την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται πλέον στις «Νεάνιδες» θα είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της και να δει αγωνιζόμενες τις επόμενες αντιπάλους της.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ