Έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο αποδεικνύει πως δεν υπήρξε ποτέ επιχείρηση δολοφονίας του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτουν σήμερα η ”Εφημερίδα των Συντακτών” και τα ”Νέα”.

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου , την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Πέππα και την εισαγγελέα κ. Δημητρίου αλλά και στους προϊσταμένους του Εφετείου Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με την οποία τους ενημερώνει ότι η ”Πυθία” ουδέποτε υπήρξε και ήταν από την αρχή έως το τέλος, μία κατασκευασμένη υπόθεση.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, ο διοικητής της ΕΥΠ αναφέρει:

«Στα αρχεία της Υπηρεσίας, μετά από έρευνα εντοπίσαμε το 509/17-3-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης χαρακτηρισμένο ως Άκρως Απόρρητο- Προσωπικό(Ε.Χ). Η ΕΥΠ το παρέδωσε στις 7/3/2009 στον τότε Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, και στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Με τη δημοσιοποίηση των δύο πρώτων εγγράφων στο περιοδικό ”ΕΠΙΚΑΙΡΑ” ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα και ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον αγνώστων δραστών και διεξήχθη τόσο προανάκριση όσο και κύρια ανάκριση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε όλες τις έως τώρα έρευνες των Δικαστικών Αρχών, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την σύνταξη και υπογραφή αυτών των εγγράφων, εξεταζόμενοι ως μάρτυρες, δεν έχουν κάνει ουδεμία αναφορά στην ύπαρξη και κυρίως στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου τρίτου Ειδικού Δελτίου Ενημέρωσης προς τον τότε Πρωθυπουργό και τους άλλους αποδέκτες».

Το τρίτο έγγραφο αναφέρει συγκεκριμένα:

«1. Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών σας γνωρίζουμε ότι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η υπηρεσία μας να ελέγξει την αξιοπιστία της πηγής, ουδέν στοιχείο προέκυψε προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης έστω και μέρους των παρασχεθεισών πληροφοριών. Κατόπιν τούτου εκτιμάται- από πλευράς του Ρώσου Αξιωματούχου ο οποίος προσκόμισε το υπόψη πληροφοριακό υλικό, επιχειρήθηκε η παραπληροφόρηση των Κρατικών Αρχών της χώρας μας με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων».

2. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η υπόθεση εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση.

Εάν στις καταθέσεις του γινόταν οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό, αυτομάτως το περιεχόμενο των δύο προηγούμενων εγγράφων θα ακυρωνόταν. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του τότε Πρωθυπουργού και σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και για τις δικές σας ενέργειες.

Ως κρατικός λειτουργός είχα την υποχρέωση να θέσω υπόψη σας τα στοιχεία αυτά διότι κάθε φορά που στη χώρα μας κρύψαμε την αλήθεια ο λαός μας ταλαιπωρήθηκε και συχνά οδηγήθηκε σε τραγωδίες. Εθνικό είναι ότι είναι αληθές».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ/ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ