Ειδήσεις

Στο ΣΑΣ η σύνδεση της γραμμής Σάμου – Ικαρίας και Πάτμου

Συζητείται στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) 24 και 25 Απριλίου 2014, η σύνδεση της γραμμής Σάμου – Ικαρίας και Πάτμου τη νέα τουριστική περίοδο.

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η σύνδεση της γραμμής Σάμου-Ικαρίας-Πάτμου όπως μας είπε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νίκος Ζωίδης στη συνέντευξη που μας παραχώρησε τη Μεγάλη Πέμπτη στο Νιπτήρα και εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν οι αννακοινώσεις.

Μας είπε συγκεκριμένα: «Αν και η νησιωτική η Ελλάδα καλύπτει τα 2/3 της Ελλάδας παρ όλαυτά δεν έχει γίνει κατανοητό από το κράτος των Αθηνών. Από την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής που εκπροσωπώ, υπάρχει καλή βούληση να θεραπευτούν προβλήματα που υπάρχουν στην υδροδότηση και στην συγκοινωνία.

Είμαι σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με τις τοπικές αρχές και πιστεύω ότι κάποιες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στον τομέα των δρομολογίων και τη σύνδεση της Πάτμου και με άλλες περιοχές, θα τελεσφορήσουν σύντομα μέσα στην εβδομάδα γιατί στο συμβούλιο της ΣΑΣ που θα γίνει, προβλέπουμε μία τέτοια γραμμή που θα ενώνει την Πάτμο με την Σάμο και την Ικαρία πλέον των άλλων που έχουμε.

Και για να μη κρύβουμε τα λόγια μας προσπάθησα να διατεθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις. Εάν τελεσφορήσουν πιστεύω ότι η Πάτμος θα έχει μία καλύτερη τουριστική χρονιά”

Για τη γραμμή αυτή συζητείται όχι συμβατικό, αλλά ταχύπλοο πλοίο.

Πηγή: patmostimes.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου