ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντοπισμός και σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μετά από καταδίωξη στην Κω

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑ
Μέγεθος γραμμάτων

Τις βρα­δι­νές ώρες χθες, πε­ρι­πο­λι­κό σκά­φος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευ­ρι­σκό­με­νο σε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη πε­ρι­πο­λία, εντό­πι­σε τα­χύ­πλοο σκά­φος στη θα­λάσ­σια πε­ριο­χή “ΑΓ. ΕΙ­ΡΗ­ΝΗ” ν. Κω, το οποίο μόλις είχε απο­βι­βά­σει ικανό αριθ­μό αλ­λο­δα­πών σε πα­ρα­κεί­με­νη πα­ρα­λία.

Ο χει­ρι­στής του ανω­τέ­ρου σκά­φους, στην θέα του πε­ρι­πο­λι­κού σκά­φους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επι­χεί­ρη­σε ανα­στρο­φή και κι­νή­θη­κε με με­γά­λη τα­χύ­τη­τα προς ένα­ντι τουρ­κι­κά πα­ρά­λια. Ακο­λού­θη­σε χρήση φω­τει­νών και ηχη­τι­κών ση­μά­των, με τα οποία δεν συμ­μορ­φώ­θη­κε και στη συ­νέ­χεια το πλή­ρω­μα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προ­έ­βη σε κα­τα­δί­ω­ξη με απο­τέ­λε­σμα την ακι­νη­το­ποί­η­ση του σκά­φους. Οι δύο χει­ρι­στές του Τ/Χ πε­ρι­συ­νε­λέ­γη­σαν από το πλή­ρω­μα του πε­ρι­πο­λι­κού σκά­φους και με­τα­φέρ­θη­καν στον λι­μέ­να ν. Κω, ενώ γί­νο­νται έρευ­νες στη ξηρά προς εντο­πι­σμό των ατό­μων που απο­βι­βά­στη­καν.

Από το Λι­με­ναρ­χείο Κω, που διε­νερ­γεί την προ­α­νά­κρι­ση, συ­νε­λή­φθη­σαν οι δύο αλ­λο­δα­ποί, για πα­ρά­βα­ση του άρ­θρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώ­δι­κας Με­τα­νά­στευ­σης), του άρ­θρου 169 του Π.Κ. (Απεί­θεια), του άρ­θρου 187 του Π. Κ. (Εγκλη­μα­τι­κή ορ­γά­νω­ση), του άρ­θρου 47 του Π.Κ. (Συ­νερ­γός), του άρ­θρου 306 Π.Κ. (Έκ­θε­ση ζωής σε κίν­δυ­νο) και του άρ­θρου 83 Ν. 3386/2005 (Πα­ρά­νο­μη εί­σο­δος και έξο­δος από τη χώρα) όπως ισχύ­ει, ενώ κα­τα­σχέ­θη­κε το μέσο δια­κί­νη­σης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.