Τοπικές Ειδήσεις

Αθώος κρίθηκε ομογενής από την Γερμανία που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επι κακουργημάτων ένας ομογενής από τη Γερμανία που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση αντικειμένου η αξία του οποίου υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.
Το ιστορικό της υπόθεσης, που κινήθηκε μετά από τη μήνυση γνωστού Ροδίτη επιχειρηματία, ο οποίος χθες δεν εμφανίστηκε στην δίκη, εφέρετο να έχει ως εξής:
Ροδίτικη ετερόρρυθμη εταιρεία όφειλε δυνάμει συμβάσεως δανείου, που συνήφθη την 27η Νοεμβρίου 2006, στον κατηγορούμενο ποσό ύψους 275.915 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των τόκων.
Το δάνειο χορηγήθηκε για την αγορά επαγγελματικού σκάφους και για την εξασφάλιση του κατηγορούμενου ενεγράφη σ’ αυτό υποθήκη ποσού 220.000 ευρώ.
Η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει το σκάφος για την αγορά μεγαλύτερου και φέρεται να συμφώνησε με τον κατηγορούμενο να προχωρήσουν στη συναινετική εξάλειψη της υποθήκης ώστε να είναι δυνατή η μεταβίβασή του.
Για την εξασφάλισή του μεταβίβασε στον κατηγορούμενο με οπισθογράφηση μια μεταχρονολογημένη επιταγή με ημερομηνία έκδοσης 31 Αυγούστου 2007 και μια συναλλαγματική, εκδόσεως 27 Νοεμβρίου 2006, του κατηγορουμένου σε διαταγή του ιδίου με αποδέκτη την ετερόρρυθμη εταιρεία και τριτεγγυήτρια μια ανώνυμη εταιρεία, συνολικού ύψους 275.915 €.
Περαιτέρω συμφωνήθηκε να εγγραφεί νέα υποθήκη στο νέο σκάφος που θα αγόραζε η εταιρεία, για το ποσό των 275.915 €, το οποίο θα εξοφλείτο τμηματικά μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009 χωρίς να προβεί ο κατηγορούμενος σε είσπραξη της επιταγής και της συναλλαγματικής.
Με την αγορά του νέου σκάφους τον Μάρτιο του 2007 ο κατηγορούμενος χορήγησε στην εταιρεία νέο δάνειο ύψους 200.000 € με τη συμφωνία ότι η εγγραφή της νέας υποθήκης θα ήταν για ποσό 475.915 €.
Οπως είχε καταγγελθεί ζήτησε και νέες επιταγές προς εξασφάλισή του και προς αντικατάσταση των προηγούμενων αξιόγραφων. Φέρεται επίσης να ρυθμίστηκε το σύνολο της οφειλής και συγκεκριμένα η ανώνυμη εταιρεία εξέδωσε και του παρέδωσε τρεις μεταχρονολογημένες ισόποσες επιταγές, ύψους 87.673 €, έκαστη με ημερομηνίες έκδοσης 30 Σεπτεμβρίου 2007, 30 Ιουνίου 2008 και 30 Σεπτεμβρίου 2009 και μια επιταγή ποσού 61.890 € σε διαταγή τρίτου, με ημερομηνία έκδοσης την 30η Σεπτεμβρίου 2007.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης του παρέστησαν οι δικηγόροι κκ Χρήστος Δενέδιος και Γιάννης Βρούχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου