Ειδήσεις

Aρχισαν τα αλαλούμ με τις φορολογικές δηλώσεις

Βεβαιώσεις αποδοχών για μισθούς και συντάξεις, θα δέχεται το taxisnet μέχρι και την τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρά το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής τους λήγει τυπικά στις 31 Μαρτίου 2015.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΓΓΔΕ αναφορικά με τις προθεσμίες υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχών από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων, ηλεκτρονικά, στο taxisnet, όπως έγινε και πέρυσι.

Από την ανακοίνωση προκύπτει με σαφήνεια μεγάλη καθυστέρηση στη δημοσίευση αποφάσεων της ΓΓΔΕ στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου εξέδωσε απόφαση για τον τύπο και περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και την υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2014, η οποία είναι προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΚΑΔ: Δ19002/25-02-15). Η Απόφαση προβλέπει ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής υποβολής του ανωτέρω αρχείου βεβαιώσεων για το φορολογικό έτος 2014 την 31η Μαρτίου 2015.

Λόγω της μη έγκαιρης ενημέρωσης (εν αναμονή της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της ως άνω απόφασης) των αρμόδιων φορέων και επιχειρήσεων που είναι υπόχρεοι για την ηλεκτρονική αποστολή του ανωτέρω αρχείου βεβαιώσεων και προκειμένου τα παραπάνω πρόσωπα να είναι πλήρως προετοιμασμένα για την ηλεκτρονική υποβολή του αρχείου βεβαιώσεων φορολογικού έτους 2014 (ενόψει και της πληθώρας των αλλαγών που έφερε ο ν.4172/2013), ανακοινώνεται ότι η σχετική εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των ως άνω βεβαιώσεων θα παραμείνει ανοιχτή και μετά την 31η Μαρτίου του 2015 και μέχρι την τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2014 ή την ενδεχόμενη νόμιμη παράτασή τους».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα των καθυστερήσεων δημοσίευσης αποφάσεων της ΓΓΔΕ στο ΦΕΚ είναι ευρύτερο, χωρίς όμως οι πηγές οι οποίες επισημαίνουν τις καθυστερήσεις να θέλουν να επεκταθούν περαιτέρω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, η ΓΓΔΕ υποστηρίζει επί της ουσίας ότι η απόφαση είναι έτοιμη από τις 25 Φεβρουαρίου και αναμένει δημοσίευση αλλά την 17η Μαρτίου δεν έχει πάρει ακόμα ΦΕΚ ώστε να ενημερωθούν τα λογιστήρια για μια προθεσμία η οποία λήγει σε δυο βδομάδες…

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου