Ρεπορτάζ

Συνεχίζεται η έρευνα για το θάνατο 30χρονης

Τον πλήρη έλεγχο της δραστηριότητας των κινητών και σταθερών τηλεφώνων της 30χρονης Χ. – Ε. Β., που φέρεται να έθεσε τέρμα στη ζωή της δι’ απαγχονισμού, το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2013, αλλά και του περιεχομένου του ηλεκτρονικού φορητού υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ζήτησε αρμοδίως από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, το ΑΤ Ρόδου.

Η 30χρονη βρέθηκε νεκρή, από τον ετεροθαλή αδερφό της, σε καθιστή στάση, πίσω από την πόρτα εισόδου της οικίας της, στην οποία διέμενε μόνη.

Το κεφάλι της βρέθηκε μέσα σε κύκλο, που σχημάτιζαν δύο κορδόνια παπουτσιού, των οποίων οι άκρες είχαν δεθεί στο εσωτερικό πόμολο της πόρτας.

Προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, ο θάνατός της να προήλθε από εγκληματική ενέργεια, που στην κατάθεσή της αφήνει σαφώς να εννοηθεί η μητέρα της, καθόσον εντός της οικίας δεν ανευρέθη κάποιο σημείωμα, κρίθηκε από το ΑΤ Ρόδου αναγκαία η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε αλλά και ο έλεγχος στις ψηφιακές μνήμες αυτών αλλά και ενός φορητού ηλεκτρονικού της υπολογιστή.

Επιπλέον ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου να κινήσει τις διαδικασίες για την άρση και του απορρήτου του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου που ετηρείτο στον server της yahoo, προκειμένου να ελεγχθούν τα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα.

Το ΑΤ Ρόδου ζήτησε επίσης να γίνει έλεγχος όλων των κλήσεων που έγιναν από και προς το σταθερό της τηλέφωνο αλλά και να εντοπιστούν τα σήματα και οι τοποθεσίες απ΄όπου έγιναν κλήσεις προς αυτά, στο χρονικό διάστημα από 20 Νοεμβρίου 2013 έως 4 Δεκεμβρίου 2013.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος θεωρεί ότι πρόκειται για αυτοκτονία, άποψη με την οποία συντάσσονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι αστυνομικοί της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, καθόσον δεν υπάρχουν στοιχεία, που θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν μια εγκληματική ενέργεια.

Όπως απεκάλυψε η “δημοκρατική”, η μητέρα της θεωρεί ότι το παιδί της είναι θύμα εγκληματικής ενέργειας διότι υφίστανται πολλά κενά και ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της ψυχικής της υγείας, πριν το απονενοημένο διάβημα.

Από την έρευνα του ιατροδικαστή και της σήμανσης δεν έχουν προκύψει ίχνη πάλης, ίχνη αντίστασης και σημάδια στο σώμα της 30χρονης που να υποδηλώνουν ή έστω να οδηγούν σε πιθανολόγηση ότι δέχτηκε, έστω και αιφνιδίως, επίθεση από κάποιο άτομο.

Παρότι δεν βρέθηκε θηλιά στο κόκκινο κορδόνι, που ήταν δεμένο στο χερούλι της εξώπορτας της οικίας της 30χρονης και τυλιγμένο στο λαιμό της, αλλά και η προέλευσή του (δεν λείπει από ρούχα ή παπούτσια) ο ιατροδικαστής θεωρεί ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση απαγχονισμού.

Η μητέρα της από την άλλη δεν πιστεύει ότι η συγκεκριμένη θέση του σώματός της αλλά και το σημάδι κάθετα στο λαιμό της δικαιολογεί τον απαγχονισμό της στο χερούλι της πόρτας. Θα έπρεπε αν είχε κρεμαστεί, να έφερε τραύμα μέχρι τα αυτιά, τονίζει, ισχυρισμό με τον οποίο δεν συμφωνεί ο ιατροδικαστής.

Γείτονας κατέθεσε, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του, ότι το προηγούμενο βράδυ αλλά και ανήμερα το μεσημέρι, άκουσε φωνές προερχόμενες πιθανότατα από την οικία της 30χρονης.
Από την έρευνα φέρεται να έχει προκύψει ότι δεν ήταν δυνατόν να προέρχονται οι φωνές από το διαμέρισμα το προηγούμενο βράδυ διότι η 30χρονη απουσίαζε ενώ την ίδια ημέρα πράγματι υπήρξαν φωνές από την μητέρα της όταν αντίκρυσε την κόρη της νεκρή και προσπαθούσε να την επαναφέρει.

Η 30χρονη ελάμβανε αγωγή για την αντιμετώπιση προβλήματος υπερθυρεοειδισμού και όπως κατέθεσε αρμοδίως ο αδελφός της, είχε πάρει τα φάρμακά της το προηγούμενο βράδυ. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην 30χρονη είχε συσταθεί να επισκεφθεί και νευρολόγο καθώς ένιωθε πόνους στα κόκαλα. Οι οικείοι της εμμένουν ότι δεν είχε δώσει δείγματα ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η Χ., που έκλεισε τα 30 χρόνια της ηλικίας της τον Αύγουστο, δυνάμει απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, είχε οριστεί ως δικαστική συμπαραστάτης του πατέρα της, αναλαμβάνοντας την πλήρη επιμέλεια της περιουσίας του. Κατά τη διάρκεια των δικών σημειώθηκαν εντάσεις και διαφωνίες με συγγενικά της πρόσωπα, που φέρεται να συνεχίστηκαν και μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης.

Η κατάσταση αυτή φέρεται να είχε φορτίσει συναισθηματικά την 30χρονη, η οποία ωστόσο διαχειρίστηκε με φειδώ την περιουσία, ύψους άνω των 1,5 εκατ. ευρώ, του πατέρα της.
Υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας με τον οποίο είχε αναπτύξει σχέση και είχε ταξιδέψει μαζί του για ένα τριήμερο στο Παρίσι, την 29η Νοεμβρίου 2013 ενημέρωσε αρμοδίως ότι ήταν «προβληματισμένη και κακόκεφη», ότι την απασχολούσε σοβαρά το θέμα του πατέρα της και ότι του είχε πει ότι ήθελε να φύγει από τη Ρόδο.

Μετά την επιστροφή της, φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στη μητέρα της ότι η σχέση αυτή ήταν δύσκολο να έχει μέλλον διότι ήταν αδύνατο για την ίδια να φύγει από τη Ρόδο και να εγκατασταθεί στην Αθήνα, όπου διαμένει το συγκεκριμένο άτομο, εγκαταλείποντας την επιμέλεια του πατέρα της.
Σημειώνεται ότι όταν επέστρεψε από το Παρίσι έφερε στους οικείους της δώρα, αγόρασε ατζέντα με τον πύργο του Αϊφελ για το 2014 και έδειχνε χαρούμενη.

Το βράδυ της Τρίτης αφού αγόρασε δώρα με τον αδελφό της, μετέβη μαζί του και με φίλους στην οικία της συντρόφου του αδελφού της για να εορτάσουν τα γενέθλιά της. Κανένας δεν αντιλήφθηκε ότι την απασχολούσε κάτι, δεν έδειχνε προβληματισμένη.

Την ίδια ημέρα, το πρωί, συναντήθηκε με ένα ζευγάρι και τους έδειξε διαμέρισμα προς ενοικίαση στην πολυκατοικία. Περί ώραν 12.30 της επομένης, όπως προκύπτει και από την έρευνα του ιατροδικαστή, που προσδιόρισε την ώρα του θανάτου της, δύο ώρες πριν την ανεύρεσή της, από τον αδελφό της, φέρεται να απαγχονίσθηκε με ένα κόκκινο κορδόνι το οποίο πέρασε στο λαιμό της και έδεσε πρόχειρα στο χερούλι της εξώπορτας του διαμερίσματός της, σε ύψος 80 πόντων περίπου από το πάτωμα.

Οι αστυνομικοί, που επιλήφθηκαν της υποθέσεως, έχουν διενεργήσει έρευνες στην οικία και στο αυτοκίνητό της από τις οποίες δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να οδηγούν σε ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου