Ρεπορτάζ

Στο αρχείο η δικογραφία για 4 δημοτικούς αστυνομικούς

Στο αρχείο λόγω παραγραφής τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος 5 δημοτικών αστυνομικών που είχαν πετύχει την πρόσληψή τους μετά τη διενέργεια διαγωνισμών στο νησί της Ρόδου, υποβάλλοντας για τη μοριοδότησή τους στοιχεία τα οποία δεν έπρεπε να γίνουν δεκτά από την οικεία επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που τα ήλεγξε.

Ο πρώτος υπέβαλε την 05.09.2006 αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών έτους 2006, ο δεύτερος την 12.09.2006 αίτηση συμμετοχής του στο διαγωνισμό πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών έτους 2006, η τρίτη 12.09.2006 αίτηση συμμετοχής της στο διαγωνισμό πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών έτους 2006, ο τέταρτος την 06.10.2008 αίτηση συμμετοχής του στο διαγωνισμό πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών έτους 2008 και η πέμπτη την 11.09.2006 αίτηση συμμετοχής της στο διαγωνισμό πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών έτους 2006.
Όλες οι ανωτέρω αιτήσεις επέχουν και θέση υπεύθυνης δήλωσης, όπως ρητά οριζόταν στις προκηρύξεις
Στις ανωτέρω αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις οι αιτούντες δήλωναν…

«Κατέχω όλα τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση που επιλέγω, όπως αυτά αναφέρονται στην προκήρυξη και αναγράφονται στην παρούσα αίτηση… τα στοιχεία της αίτησής μου είναι ακριβή και αληθή.».

Άπαντες οι προαναφερόμενοι υπέβαλαν γνήσια μεν δικαιολογητικά (τίτλους ξένης γλώσσας και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού Η/Υ), τα οποία όμως δεν ήταν από τα αναφερόμενα ως προβλεπόμενα στις προαναφερόμενες προκηρύξεις (1/2006 και 1/2008) και συνεπώς δεν έπρεπε να γίνουν δεκτά από την ελεγκτική επιτροπή.

Όλες δε οι ανωτέρω πράξεις έλαβαν χώρα σε χρόνο προγενέστερο της πενταετίας, η δε τελεσθείσα πράξη της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης συνιστά πλημμέλημα, η οποία έχει πλέον υποπέσει σε παραγραφή.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απάτης (απάτη σε βάρος της ελεγκτικής επιτροπής με σκοπό την πρόσληψη στο Ελληνικό Δημόσιο δια βίου) δεν ασκήθηκε καθότι κρίθηκε ότι η επιτροπή δεν μπορούσε να εξαπατηθεί αφού ήταν η καθ’ύλην αρμόδια για τον έλεγχο των εγγράφων και γνώριζε πολύ καλά τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δικογραφία αποτελούσε τμήμα δύο μεγαλύτερων δικογραφιών, όπου στη μεν πρώτη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος και απάτης σε βαθμό κακουργήματος ενώ στη δεύτερη η δικογραφία ήδη εκκρεμεί στην ανάκριση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου