Τοπικές Ειδήσεις

Μετατίθεται ο επίσημος εορτασμός της 74ης Επετείου της Ενσωμάτωσης

Μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργο Χατζημάρκο, κατόπιν συνεννόησης με τον γεν. γραμματέα της ΕΣΕΕ κ. Νικόλαο Μπόνη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, ως ημέρα εορτασμού της Ενσωμάτωσης ορίζεται η 13η Μαρτίου 2022, ημέρα Κυριακή, καθώς η φετινή επέτειος συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα.
Όπως κάθε χρόνο, στις 7 Μαρτίου, στα Δωδεκάνησα εορτάζεται η ιστορική επέτειος της Ενσωμάτωσης των νησιών μας στον εθνικό κορμό.
Η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τη Ρόδο, για τα Δωδεκάνησα.
Είναι η μέρα που τα νησιά μας, τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της εθνικής ολοκλήρωσης, από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου, η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία και ο εορτασμός της επετείου είναι ιδιαίτερα λαμπρός.

Η Δωδεκάνησος γιορτάζει φέτος την 74η επέτειο της Ενσωμάτωσής της με τη μητέρα Ελλάδα.
Ο λαός της Δωδεκανήσου τιμά τη μνήμη των προγόνων του, που στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, διατήρησαν αλώβητη την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση και άσβεστη τη φλόγα για λευτεριά και ένωση με την πατρίδα.
Με τους αγώνες και τις θυσίες τους, κατόρθωσαν να αποτινάξουν τον ζυγό και να ενσωματωθούν στον εθνικό κορμό.
Επειδή φέτος, η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου συμπίπτει χρονικά με την Καθαρά Δευτέρα – με ό, τι αυτό συνεπάγεται, κρίθηκε σκόπιμο να μετατεθεί η αργία και ο επίσημος εορτασμός για την 13η Μαρτίου 2022 προκειμένου να κινηθεί η αγορά.

Σημειώνεται ότι η 7η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, καθιερώθηκε ως αργία για τα Δωδεκάνησα αρχικά με το από 11-5-1949 Β. Δ/γμα και στη συνέχεια με το από 10-2-1959 όμοιο, όλα τα καταστήματα και οι εμπορικές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

 • Mairi    20.02.2022 21:48

  Για να μαθεις παιδι μου γραμματα!!!! Και ο νοων….νοειτω.

 • Κατερίνα Σαρικα    19.02.2022 16:49

  Γιατί δεν την βάλατε μία άλλη μέρα να ξεκουραστεί ο εργαζόμενος. Έλεος όλα γιά τ μεγάλα πορτολφολια. Φτανει!!!!!!!

 • Μιχαηλ Βασιλειάδης    18.02.2022 16:40

  κ Περιφεριαρχη ,
  Κλείσατε τα καταστήματα για δύο ημέρες στην Κω επειδή χιόνισε στην Αττική οδό. Μεταφέρεται την αργία της 7ης Μαρτίου επειδή είναι Καθαρά Δευτέρα και το εισηγήθηκε ο εμπορικός σύλλογος Ρόδου. Γιατί δεν την Μεταφέρεται το Σάββατο πριν από την Καθαρά Δευτέρα? Γιατί δεν την μεταφέρεται την Τετάρτη μετά από την Καθαρά Δευτέρα? Γιατί ζητάτε την γνώμη ΜΟΝΟ του εμπορικού συλλόγου Ρόδου? O tempores O mores! Δεν είστε περιφεριαρχης μόνο της Ρόδου.

Σχολιασμός άρθρου