Αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter.gr από το Στρασβούργο αναφέρουν πως, μετά τα μεσάνυχτα απόψε, πρόκειται να δημοσιοποιηθεί έκθεση-κόλαφος της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αφορά την Ελλάδα και τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι έγκλειστοι, στα ψυχιατρικά κέντρα της χώρας.!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα συμπεράσματα της έκθεσης βασίζονται στα όσα διαπίστωσαν «ιδίοις όμασι » τα μέλη της CPT κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ελλάδα από τις 10 έως τις 19 Απριλίου 2018 και σ’ αυτήν θα περιλαμβάνεται και η απάντηση των ελληνικών αρχών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, ωστόσο, η έκθεση αποτελεί κόλαφο για τις ελληνικές αρχές δεδομένου ότι:

*Επικρίνεται έντονα ο υπερπληθυσμός ασθενών-κρατουμένων, στα τρία από τα πέντε ψυχιατρικά κέντρα που επισκέφθηκαν (Ευαγγελισμός, Γεννηματάς και Σωτηρία), ενώ θεωρείται απαράδεκτο ότι, οι ασθενείς στον Ευαγγελισμό στεγάζονται στους διαδρόμους.

*Διαπιστώνεται έλλειψη προσωπικού και στα πέντε νοσοκομεία, ανυπαρξία προσφοράς δραστηριοτήτων στους ασθενείς και η διατήρηση τους σε αδράνεια, μέσω της υπερβολικής χορήγησης φαρμάκων.

*Θεωρείται πέραν πάσης αμφιβολίας το γεγονός ότι, η πρακτική της «καθήλωσης» των ασθενών, αποτελεί εκτεταμένη πρακτική των νοσηλευτών!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ