Ειδήσεις

Αιχμές για «διαφθορά» στους κόλπους της ΕΛΑΣ επισκίασαν δίκη για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Yπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Κω, με 5 κατηγορούμενους, μονοπώλησε προχθές την συνεδρίαση (από διακοπή) του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, η ετυμηγορία του οποίου, θα ανακοινωθεί την προσεχή Πέμπτη.
Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν έλειψαν νέες καταγγελίες γύρω από την διαδικασία του σχηματισμού της δικογραφίας στο Τμήμα Ασφαλείας Κω από τους συνηγόρους υπεράσπισης των δύο κυρίων κατηγορούμενων, που διατείνονται ότι «βαπτίστηκε» ως αρχηγός της σπείρας ένας 62χρονος, διότι, όπως ισχυρίστηκαν, έχει «ανοικτούς λογαριασμούς» με αστυνομικούς στο νησί, μετά από καταγγελία του στο παρελθόν για «διαφθορά» στους κόλπους της ΕΛΑΣ και περαιτέρω, ότι επιχειρείται να του «φορτωθεί» το σύνολο των ποσοτήτων ναρκωτικών, που κατασχέθηκαν, οι οποίες ανήκουν σε έναν 60χρονο συγκατηγορούμενό του.
Ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας, ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ, αμφισβητήθηκε ως προς την αξιοπιστία του, όπως και αμφισβητήθηκε η κατάθεση αστυνομικού, που αποσπάστηκε από το hotspot του νησιού, στο Τμήμα Ασφαλείας, προκειμένου να παρακολουθήσει τους κατηγορούμενους.
Η συγκεκριμένη μάρτυρας δεν εμφανίστηκε στην δίκη και κατόπιν ενστάσεως συνηγόρων υπεράσπισης, που έγινε δεκτό από το δικαστήριο, η κατάθεσή της δεν αναγνώστηκε.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε, ότι αμφισβητήθηκε η εγκυρότητα της συγκεκριμένης κατάθεσης, σε απόσπασμα της οποίας εμφανίζεται να παρακολουθείται ο 62χρονος σε συγκεκριμένη ώρα και ημέρα και να προκύπτουν ενδείξεις εις βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ εκείνος την συγκεκριμένη ημέρα απουσίαζε, όπως υποστηρίχθηκε από την Κω, σε γάμο στην Βόρειο Ελλάδα.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης διατείνονται παραπέρα ότι ο 62χρονος είναι χρήστης, ότι δεν ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα σε ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην «καβάτζα» της σπείρας, ότι δεν έγινε έλεγχος κλειδιών που βρέθηκαν στην κατοχή του προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν είχε πρόσβαση στην συγκεκριμένη «καβάτζα» και πολύ περισσότερο ότι «φυτεύθηκε» DNA του σε ένα βάζο με κάνναβη, που βρέθηκε στην πορεία της έρευνας και ενώ είχε ήδη κινηθεί η διαδικασία της ανάκρισης, θαμμένο.
Το κλίμα κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν εξαιρετικά φορτισμένο.
Οι συνήγοροι κ.κ. Παν. Αβρίθης, Κώστας Ασλάνης και Μανώλης Κουτσούκος ζήτησαν μάλιστα διακοπή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν δύο μάρτυρες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, που φέρεται να συνέδραμαν στην παρακολούθηση, μη κατονομαζόμενοι από τον κύριο μάρτυρα αξιωματικό, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίστανται.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο ισχυρισμός του μάρτυρα αξιωματικού ότι «επιστρατεύθηκαν» η γυναίκα αστυνομικός από το hotspot ως και δύο αστυνομικοί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου για την έρευνα διότι ο ίδιος, παρότι διοικητής της Ασφάλειας της Κω, δεν είχε εμπιστοσύνη σε στελέχη και φοβόταν για διαρροή!!
Περαιτέρω καταγγέλθηκε και προσκομίστηκε ως αναγνωστέο στην διαδικασία αντίγραφο μηνυτήριας αναφοράς του 62χρονου, ο οποίος διατείνεται, ότι εκβιάστηκε προκειμένου να αποκαλύψει την ταυτότητα αστυνομικών που χρηματίζονται!
Η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της πρότεινε την ενοχή και των 5 κατηγορουμένων όπως ακριβώς κατηγορούνται και η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης (παρίστανται και οι κ.κ. Μαρία Κρικοπούλου και Ανθούλα Καραολάνη, διορισμένοι από την Εισαγγελία) και την απαγγελία της απόφασης.
Σημειώνεται ότι ο 60χρονος κατηγορούμενος δεν παρέστη στην διαδικασία καθώς είναι ασθενής στις φυλακές, όπου κρατείται.
Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη 3 άτομα, που δεν συνελήφθησαν.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής;
Την 31η Αυγούστου 2016 μετά από ταυτόχρονους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε ξενοδοχείο και σε οικίες των εμπλεκομένων κατασχέθηκαν συνολικά 35 κιλά και 921 γραμμάρια κάνναβης, 631,5 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα, το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα και 3 ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις συναλλαγής ναρκωτικών και αντίστοιχων χρηματικών ποσών.
Οι αστυνομικοί ωστόσο σχημάτισαν και δεύτερη συμπληρωματική δικογραφία διότι μετά από νέα έρευνα βρέθηκε σε παραθαλάσσιο αγρόκτημα «καβάτζα» στην περιοχή Τιγκάκι της Κω ποσότητα 80 γραμμαρίων κάνναβης, σε 5 νάιλον συσκευασίες εντός βάζου το οποίο είχε θαφτεί.
Η ποσότητα αυτή φέρεται να ανήκει στον Σ. Γ. του Κ. 62 ετών, κάτοικο Κω, που έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν σε υποθέσεις σωματεμπορίας και μαστροπείας, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε υπόθεση καταγγελιών σε βάρος αστυνομικού, που στην πορεία αθωώθηκε, για δωροδοκία.
Κατηγορούμενοι, όπως έγραψε η «δημοκρατική» είναι και οι Μ. Ν. του Κ. 32 ετών, κάτοικος Κω, Κ. Μ. του Φ. 60 ετών, κάτοικος Κω, A. Τ. του V. 27 ετών υπήκοος Γεωργίας και Τ. Ε. του Ε. 26 ετών, κάτοικος Κω.
Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ο υπήκοος Αλβανίας O. B. του S. 25 ετών, Μ. Θ. του Μ. 49 ετών και M. E. του Μ. 37 ετών, που δεν συνελήφθησαν.
Ως κύριος διακινητής φέρεται σύμφωνα με την δικογραφία, που έχει σχηματιστεί ο Σ. Γ.. Ο Κ. Μ. φέρεται να λειτουργούσε ως αποθηκάριος και ως διακινητές οι Μ. Ε., ο Q. B. και ο Μ. Θ..
Την 31η Αυγούστου 2016 και περί ώρα 18:10 στο Ζηπάρι της Κω απέναντι από βενζινάδικο οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της παρακολούθησης είδαν τον Σ. Γ., ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο να σταματά δεξιά του δρόμου και να πωλεί στον Μ. Ν. μια νάιλον συσκευασία πορτοκαλί χρώματος με κάνναβη βάρους 120 γραμμαρίων έναντι 50 ευρώ. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν.
Ακολούθησε έρευνα σε ξενοδοχείο, το οποίο δεν λειτουργεί, στο Τιγκάκι και σε δωμάτιο όπου διέμενε, ο Σ. Γ. βρέθηκαν πάνω σε κομοδίνο σε συσκευασία χαπιών Depon, 8 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 6,2 γραμμαρίων. Βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 905 ευρώ.
Κατόπιν διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του Κ.Μ. στο Ζηπάρι στην οποία βρισκόταν και η Γεωργιανή. Βρέθηκαν σε πλαστικό τάπερ σε αποθήκη 9 συσκευασίες κοκαΐνης μικτού βάρους 603 γραμμαρίων, μια νάιλον συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους 4,9 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με 6 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη μικτού βάρους 3 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με 8 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 5,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.145 ευρώ, ατζέντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ και στοιχεία από συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, τρεις ατζέντες με συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, μια απόδειξη είσπραξης στο όνομα Σ. Γ., ένα βιβλιάριο καταθέσεων και 5 κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθησε έλεγχος στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Κ. Μ. στο Τιγκάκι και εκεί βρέθηκαν 5 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη μεικτού βάρους 34,9 γραμμαρίων, 2 ομοιώματα κουτιών μπύρας που περιείχαν 15 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη.
Στο κατάστημα βρέθηκε η Τ. Ε. που κατείχε στο παντελόνι της μια νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους 0,5 γραμμαρίων.
Ο Κ. Μ. οδήγησε τους αστυνομικούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Τιγκάκι, που χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα».
Εκεί βρέθηκαν 3 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 51, 93 και 56 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Κάτω από το κρεβάτι και αεροστεγώς συσκευασμένες βρέθηκαν ακόμη 54 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 35 κιλών και 596 γραμμαρίων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου