ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης: Απέχω της ψηφοφορίας γιατί δεν θέλω να καταψηφίσω τον Παυλόπουλο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μητσοτάκης Κυριάκος

“Δεν θα προ­σέλθω στην ψηφο­φο­ρία γιατί σε προ­σω­πικό επίπεδο δεν θέλω να τον κατα­ψη­φίσω” τονίζει σε δήλωσή του ο Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος, βου­λευ­τής Β’ Αθηνών της Νέας Δημο­κρα­τίας, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, αιτιο­λο­γώ­ντας την απόφασή του να μην παρευ­ρε­θεί στην ψηφο­φο­ρία για την εκλογή του νέου Προ­έ­δρου της Ελλη­νι­κής Δημο­κρα­τίας.

“Τιμώ τον κ. Προκόπη Παυ­λό­πουλο ως καθη­γητή και ως δάσκαλο. Πρό­κει­ται για εξαί­ρετο νομικό με βαθιά επι­στη­μο­νική κατάρ­τιση. Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολι­τική του δια­δρομή, ότι είναι ο πιο κατάλ­λη­λος για Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας για τρείς λόγους: Δεν αντι­στά­θηκε στις “σει­ρή­νες” του πελα­τεια­κού κράτους, χει­ρί­στηκε με ανε­πάρ­κεια μια από τις μεγα­λύ­τε­ρες κρίσεις της σύγ­χρο­νης ιστο­ρίας μας, το Δεκέμ­βριο του 2008, και τέλος δεν εκφρά­ζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επι­θυ­μούσα” επι­ση­μαί­νει ο κ. Μητσο­τά­κης.

“Πίστευα πάντα ότι στη δεδο­μένη χρονική συγκυ­ρία ο Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας θα ήταν καλύ­τερο να μην είναι πολι­τικό πρόσωπο. Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαι­ρία να επι­λέ­ξει μια σπου­δαία Ελλη­νίδα ή έναν σπου­δαίο Έλληνα από την κοι­νω­νία των πολιτών για να σημα­το­δο­τή­σει πράγ­ματι την ελπίδα ότι κάτι και­νούρ­γιο γεν­νιέ­ται στην Πατρίδα μας.

Είναι δεδο­μένο ότι ο κ. Προ­κό­πης Παυ­λό­που­λος θα εκλεγεί Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τίας. Θα τον συγχαρώ, ελπί­ζο­ντας να δια­ψεύ­σει τις όποιες αμφι­βο­λίες μου. Εύχομαι πραγ­μα­τικά να είναι ένας πολύ καλός Πρό­ε­δρος.

Δεν θα προ­σέλθω στην ψηφο­φο­ρία γιατί σε προ­σω­πικό επίπεδο δεν θέλω να τον κατα­ψη­φίσω” κατα­λή­γει ο κ. Μητσο­τά­κης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.