Ειδήσεις

Φαλσιανί: Θέλω να βοηθήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή

«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχει έρθει στο φως μόνο το 1% του φαινομένου» εκτιμά το πρώην στέλεχος της HSBC

Πριν από λίγες ημέρες, είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC, που είχε αποκαλύψει την υπόθεση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής πολλών πελατών της, Ερβέ Φαλσιανί, συνεργάζεται με τους Podemos στην Ισπανία, στους οποίους παρέχει τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» («La Cassaforte degli evasori»), σε βιβλιοπωλείο της ιταλικής πρωτεύουσας, ο κ. Φαλσιανί εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

«Θεωρώ ότι το όλο θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί, πρώτα απ’ όλα, από την πολιτική (ηγεσία). Με τα μέλη του Podemos συνεργαζόμαστε, για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών διακυβέρνησης. Την ίδια συνεργασία νομίζω ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ελληνική κυβέρνηση, διότι οι φορολογικές απάτες και η φοροδιαφυγή, χωρίς την καθοριστική συμβολή νέων πολιτικών, δημοσιογράφων, και μη κυβερνητικών οργανώσεων, δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν».

«Σε ό,τι αφορά στη φοροδιαφυγή, πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά. Στην περίπτωση της Ελλάδας έχει έρθει στο φως μόνο το 1% του φαινομένου» πρόσθεσε ο Φαλσιανί, αναφερόμενος στις καταθέσεις στο εξωτερικό.

«Δεν θέλω να κάνω αναφορά σε ονόματα της λίστας, είναι αντικείμενο με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι δικαστές» τόνισε επίσης.

protothema.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου