Ειδήσεις

Εξωτερικοί φρουροί στις φυλακές οι «διαθέσιμοι» δημοτικοί αστυνομικοί-Τοποθετήσεις και σε Κω

Σε θέσεις εξωτερικών φρουρών σε φυλακές της χώρας τοποθετούνται οριστικά δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τεύχος Β – αρ. φύλλου 238/17.2.2015).

Ειδικότερα η απόφαση μεταξύ άλλων στηρίχθηκε και στις αιτήσεις των υπαλλήλων οι οποίοι μέσω του προγράμματος κινητικότητας τοποθετήθηκαν, βάσει των προσωρινών πινάκων, στα Καταστήματα Κράτησης και επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτά.

Έτσι γίνεται η οριστική μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, πρώην δημοτικών αστυνομικών, που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας στον κλάδο ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις με την ίδια εργασιακή σχέση και τον βαθμό που διαθέτουν.

Στο Κατάστημα Κράτησης Κω τοποθετούνται 2 άτομα

Αντίστοιχη απόφαση εκδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και για μετάταξη πρώην δημοτικών αστυνομικών που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας στον κλάδο ΔΕ Φύλαξης.

Στο Κατάστημα Κράτησης Κω τοποθετούνται 3 άτομα

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου