Ρεπορτάζ

Επιθεώρηση στο Δικαστικό Μέγαρο

Θέματα που άπτονται της λειτουργίας του δικαστηρίου της Ρόδου θα εξετάσει στο πλαίσιο επιθεώρησης, που ξεκινά την 24η Φεβρουαρίου 2015 και θα διαρκέσει τρεις μέρες, η Αρεοπαγίτης Επιθεωρήτρια της ΣΤ’ Δικαστικής Περιφέρειας κ. Στυλιανή Γιαννούκου.
Το πρωί της Τρίτης η Αρεοπαγίτης θα έχει συνάντηση και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που εντοπίζουν στη λειτουργία της δικαιοσύνης σε επίπεδο Πρωτοδικείου και Εφετείου ενώ ακολούθως θα λάβει καταθέσεις από άτομα που έχουν προβεί σε αναφορές για τον χειρισμό υποθέσεών τους. Το σοβαρότερο πρόβλημα που εντοπίζουν οι δικηγόροι αφορά στην καθυστέρηση της έκδοσης αποφάσεων από συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς, που δεν υπηρετούν πλέον στο νησί, ενώ εξετάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ενδεχόμενο επανάληψης της συζήτησης υποθέσεων που έχουν χρεωθεί, όπως έγινε εξάλλου πρόσφατα, αφού διαπιστώνεται αδυναμία να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου