Αθλητικά

Ποδηλατικός Όμιλος Κω: Ο απολογισμός της χρονιάς που ολοκληρώθηκε

Ανακοίνωση με την οποία κάνει τον απολογισμό του για την σεζόν 2020, εξέδωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω.
Αναλυτικά:
«Ο σύλλογος το δύσκολο έτος που διανύσαμε, κατέλαβε την 23η θέση σε Πανελλήνιο επίπεδο ανάμεσα σε 90 σωματεία. Η καλύτερη θέση του συλλόγου στην ιστορία του πάνω από ιστορικά ποδηλατικά σωματεία. Η θέση αυτή είναι αποτέλεσμα αθλητικών επιδόσεων, διοργανώσεων και συνεργασιών. Ρόλο είχαν οι προπονητές, οι αθλητές, στελέχη και εθελοντές, φορείς και επιχειρηματίες του νησιού και πάνω απ’ όλα η αγάπη για το άθλημα και το νησί μας. Αυτό το αποτέλεσμα μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να χτίζουμε τις βάσεις στο νησί του ποδηλάτου για την ανάπτυξη του.
Ανασκόπηση εκδηλώσεων συλλόγου
Ο σύλλογος εν μέσω δυσχερειών και λοκντάουν διοργάνωσε σχεδόν στο σύνολο όλους τους αγώνες (8 αγώνες) που είχε προκηρύξει, με ακύρωση του διασυλλογικού αγώνα χρονομέτρησης και δεξιοτεχνιών της Μαρίνας Κω και του Τριάθλου της Κεφάλου. Διοργανώσαμε με συνέπεια και όσο το δυνατόν καλύτερα τους παρακάτω αγώνες:
9/2/2020 Ορεινό ομαδικό δίαθλο (όπεν).
18-19/7/2020 Τοπικό Πρωτάθλημα Δρόμου Μίνι -Παμπαίδων(πρωτάθλημα).
5/9/2020 Brevet Giro Di Coo 200k (υπεραποστάσεων).
10-11/10/2020 Kos ITT & Road Race (διήμεροι διασυλλογικοί).
31/10-1/11/2020 Kos XCO & XCC Race (διήμεροι διασυλλογικοί).
Είναι εμφανής η συμμετοχή επιχειρηματιών του νησιού για την σωστή και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων καθώς και εθελοντών, στελεχών του συλλόγου και μη, δίνοντας τον χαρακτήρα και την ανάπτυξη που αρμόζει στο νησί του ποδηλάτου που μέσα σε τρία χρόνια από την στιγμή που βγήκε στο προσκήνιο ο σύλλογος με διεθνείς αγώνες, αριθμεί τρεις συλλόγους και πάνω από 100 ενεργούς αθλητές. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επιτυχία ενός αγώνα διεθνή ή τοπικού, όπεν ή διασυλλογικού εξαρτάται από το σύνολο των συμμετεχόντων στην διοργάνωση και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κοντά μας άτομα με διάθεση και μεράκι για την ποδηλασία προσφέροντας τα μέγιστα στην διοργάνωση των αγώνων. Ευχαριστούμε για την έμπρακτη υποστήριξη:
• Τον ΔΟΠΑΒΣ και τα στελέχη του με την άψογη και συνεχή συνεργασία.
• Την Ελληνική Αστυνομία συνεχώς στο πλευρό των διοργανωτών για την ασφάλεια των αγώνων.
• Την Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας Δωδεκανήσου για την συνεργασία στις διοργανώσεις.
• Την Σβύνου Ντίνα, πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων
Τους επιχειρηματίες:
• Σερνικό Στράτο- Sernikos Bikes, ποδήλατα.
• Αφοι Σταμόγλου- Σταμόγλου Εμμ & Υιοί ΟΕ- ποδήλατα.
• Κακίβελη Κοσμά-Best Bikes- ποδήλατα.
• Πολίτη Νεκτάριο- Ponero Bikes- ποδήλατα.
• Μπίλλη Αντώνη- Escape rentals- ποδήλατα.
• Φεσσάρα Μανώλη – Μότο Φεσσάρας- ποδήλατα.
• Σταματάκη Θάνο-εμπόριο, γαλακτοκομικά είδη.
• Καναβάκη Μανώλη – Cosmos rent a car.
• Γιάννου Παναγιώτη- Τυροκομικά Γιάννου.
• Κορκή Μιχάλη- Κρι Κρι παγωτά.
• Σκευοφύλακα Σακελλάρη- Skevofilax Winery.
• Λάντζιο Βαλάση- pizza con.
• Διψελλά Σταμάτη- The Qyp.
• Γιαουρδήμο Βασίλη- Active & Healthy
• Attica Group- Blue Star Ferries
Στατιστικά αθλητών συλλόγου 2020
Με μία ματιά στις αγωνιστικές επιδόσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο των αθλητών μπορούμε να ξεχωρίσουμε, θέλοντας και μη, τις διακρίσεις από τα Μίνι μικρά κορίτσια (2010) την Αγγελική Αλευράκη 2η στον δρόμο και 9η στο ΜΤΒ πανελλαδικά, την Χριστίνα Ντρίτση 4η στο δρόμο και 7η στο ΜΤΒ. Την Ευδοξία Κουζούκα 7η στον δρόμο και 19η στο ΜΤΒ. Στα μίνι μεγάλα αγόρια ο Ιωάννης Αλευράκης 12ος στον δρόμο και στο ΜΤΒ, ο Νικόλαος Χόνδρος 18ος στον δρόμο και 20ος στο ΜΤΒ.
Έχουμε λιγότερους αγώνες στο ΜΤΒ στα Δωδεκάνησα, γι’ αυτό και οι ανάλογες κατατάξεις των αθλητών.
Στους Παμπαίδες ο Ανδρέας Καρνέζος 3ος στον δρόμο και 20ος στο ΜΤΒ. Και στους Παίδες ο Μιχάλης Καλλερές με την είσοδο του στην αγωνιστική ποδηλασία επέδειξε όρεξη, διάθεση και συνέπεια στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία. Στην αντίστοιχη κατηγορία των κορασίδων η Νάντια Αμπουμπάκρ αν και αγωνίστηκε δεν βαθμολογήθηκε εξαιτίας των λιγοστών συμμετοχών των Κορασίδων σε κάθε αγώνα και την απουσία της από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, λόγω πρότερου τραυματισμού. Αναμένουμε και από τους δύο καλές εμφανίσεις φέτος, καθώς και την συμμετοχή του Καλλερέ στο πρωτάθλημα δρόμου ΑΜΕΑ.
Στους Άνδρες ο Γιώργος Κυπριάδης αθλητής μας από Ρόδο, κατέλαβε την 37η θέση χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή σε αγώνες και ο Δημήτρης Χατζηδημήτρης στους Μάστερς Β’ την 29η θέση με ιδιαίτερη επίδοση την 1η θέση στο Τοπικό Πρωτάθλημα Μάστερς στην Ρόδο. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις επιτυχίες των μικρών αθλητών στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά δεν είναι ο σκοπός μας η ανάδειξη πρωταθλητών στα Μίνι, αλλά η σωστή προετοιμασία τους για τις μεγαλύτερες κατηγορίες. Παρ’ όλα αυτά η Χριστίνα Ντρίτση, η Αγγελική Αλευράκη και ο Ανδρέας Καρνέζος σάρωσαν φέτος κυρίως με τις επιδόσεις τους και την αγωνιστική διάθεση που επέδειξαν.
Η επόμενη χρονιά μας βρίσκει χωρίς την ομάδα των Ζέπελιν που μετακόμισε στον Φιλίνο, καλή συνέχεια ευχόμαστε. Και με την ίδρυση του Κωακού Ο.Π. οι Αγγελική Αλευράκη, Ιωάννης Αλευράκης, Χριστίνα Ντρίτση, Νικόλας Χόνδρος, Δημήτρης Χατζηδημήτρης και υιός θα αγωνιστούν με τον νεοσύστατο σύλλογο με τον προπονητή τον Γιώργο Αλευράκη. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται με την ίδια διάθεση και με υγεία πάντα. Ευχαριστούμε τον Γιώργο Αλευράκη για την επιμέλεια των παιδιών και την μεταξύ μας συνεργασία που ήδη έχει αποδώσει αποτελέσματα και μπορούμε να μιλάμε για σταθερή ανάπτυξη της ποδηλασίας στο νησί με υψηλές προδιαγραφές σε όλους τους τομείς, όπως ακριβώς επιθυμούμε όλοι μας.
Παραθέτουμε τα στατιστικά παρακάτω και θα επανέλθουμε με την ανασκόπηση των εκδηλώσεων του συλλόγου μας και τους στόχους του 2021.
ΑΝΔΡΕΣ- ΔΡΟΜΟΣ: 37.ΚΥΠΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 64 ΤΣΙΦΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, 65 ΤΣΩΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 127.ΜΠΑΡΑΧΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 128.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΙΔΕΣ – ΔΡΟΜΟΣ: 69.ΚΑΛΛΕΡΕΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ –ΔΡΟΜΟΣ: 3.ΚΑΡΝΕΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 46.ΦΕΣΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 127.ΚΟΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΑΣΤΕΡΣ Β-ΔΡΟΜΟΣ: 29.ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 50.ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΣΤΕΡΣ Γ-ΔΡΟΜΟΣ: 47.ΠΑΡΑΣΛΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 57.ΚΟΤΖΑΤΑΠΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ –ΔΡΟΜΟΣ: 12.ΑΛΕΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 20.ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 83.ΚΟΥΖΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 97.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΚΤΩΡΑΣ, 139.ΜΑΜΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ – ΚΟΡΙΤΣΙΑ: 37.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ – ΔΡΟΜΟΣ: 70. ΠΡΕΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, 83.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΜΗΣ, 103.ΜΠΙΡΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ –ΔΡΟΜΟΣ: 2.ΑΛΕΥΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, 4.ΝΤΡΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, 7.ΚΟΥΖΟΥΚΑ ΕΥΔΟΞΙΑ, 31.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΑΝΔΡΕΣ –ΜΤΒ: 39.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 47.ΤΣΙΦΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, 73.ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 74.ΤΣΩΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 84.ΜΠΑΡΑΧΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 85.ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ –ΜΤΒ: 12.ΑΛΕΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 18.ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 68.ΚΟΥΖΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 162.ΜΑΜΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 183.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΚΤΩΡΑΣ
ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΜΤΒ: 47.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ –ΜΤΒ: 103.ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΜΗΣ, 126.ΠΡΕΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, 129.ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΜΤΒ: 7.ΝΤΡΙΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, 9.ΑΛΕΥΡΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, 19.ΚΟΥΖΟΥΚΑ ΕΥΔΟΞΙΑ, 45.ΦΟΥΡΛΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΙΔΕΣ – ΜΤΒ: 46.ΚΑΛΛΕΡΕΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΜΤΒ: 20.ΚΑΡΝΕΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 58.ΦΕΣΣΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 153.ΚΟΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Προπονητική ομάδα
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την προπονητική ομάδα του συλλόγου μας τον προπονητή μας Νεκτάριο Πολίτη (προπονητής Γ.Γ.Α.), τον Ανδρέα Κλήμεντο (βοηθός προπονητή) για την αγάπη για τα παιδιά και το άθλημα και τα αποτελέσματα που έχουμε στο πρόγραμμα του συλλόγου.
Φέτος η προπονητική ομάδα έχει ενισχυθεί από τον Στράτο Μπίλλη – προπονητής ενδυνάμωσης (ΤΕΦΑΑ), Γεώργιο Δούβα (αθλητής υπεραποστάσεων-τριαθλητής).
Θέλουμε να χτίσουμε ένα σύλλογο με σωστά προπονημένους αθλητές και να μεγαλώσουμε την οικογένεια του συλλόγου με αγάπη και μεράκι για το άθλημα.
Στόχοι συλλόγου
Ο σύλλογος μας στοχεύει στην καθιέρωση Εθνικών και καταξιωμένων διεθνών αγώνων, την δημιουργία ολοκληρωμένης ακαδημίας ποδηλασίας στο νησί και την ανάδειξη και ανάπτυξη του αθλήματος. Ταυτόχρονα ενσωματώνουμε παράλληλα αθλήματα που αποσκοπούν στην διάδοσή τους και στον μαζικό αθλητισμό που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας. Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε το τμήμα ENDURO/DOWNHILL με υπεύθυνο τον Γεώργιο Γρηγοριάδη και προσθέσαμε έναν αγώνα ENDURO στο καλεντάρι της ΕΟΠ. Θα στηρίξουμε την ανάδειξη των ορεινών διαδρομών, μονοπατιών και την ολοκληρωμένη σήμανση και συντήρηση τους. Επίσης εντάξαμε τους ΚΩΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ στον σύλλογο με υπεύθυνο τον Νικόλαο Κωνσταντίνου με αντικείμενο το ορεινό τρέξιμο και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, με σκοπό την υποστήριξη και διάδοση του αθλήματος.
Επίσης κάνουμε ενέργειες για την δημιουργία τμήματος Τριάθλου για τον ίδιο σκοπό.
Είναι επιτακτική η συνεργασία φορέων, συλλόγων και φίλων του αθλήματος και τα αποτελέσματα είναι ορατά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου