Ειδήσεις

Πλεύρης: Πάντα στο τραπέζι νέα μέτρα – Τι είπε για επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμών

Δεν απέκλεισε επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ ως προς το ερώτημα αν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ανέφερε πως πρόκειται για ενδεχόμενο που παραμένει πάντα στο τραπέζι, παρότι δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν, με βάση τα δεδομένα από την εμβολιαστική εκστρατεία.

Ως προς το πεδίο της υποχρεωτικότητας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιβλήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 επειδή είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το σύστημα Υγείας. Διευκρίνισε ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 80%.

Ειδικά δε για τους 520.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, υπογράμμισε ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ΜΕΘ, με αφορμή και την οξεία πολιτική σύγκρουση που πυροδότησε η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, ο υπουργός ανέφερε πως «στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας, δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη.

Σε ό,τι αφορά στη μελέτη, υποστήριξε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Εξήγησε ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες. Απαντώντας στις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί Vip ΜΕΘ,  δήλωσε ότι είναι ελεεινό να λέει κάποιος ότι κρατούνται κενές κλίνες για ορισμένους και εξήγησε ότι είναι αποκλειστικά θέμα ιατρών το ποιος μπαίνει σε Μονάδα.

Για τις αναφορές στον μητροπολίτη που νοσηλευόταν στο Αγρίνιο και μεταφέρθηκε σε μονάδα των Αθηνών ενώ υπήρχε ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι για να μεταφερθεί κάποιος ασθενής σε άλλο νοσοκομείο πρέπει να είναι σε σταθερή κατάσταση και να μπορεί να μετακινηθεί, κάτι που επίσης κρίνεται μόνο από τους ιατρούς. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως ο άλλος ασθενής δεν ήταν σταθερός για μεταφορά, κάτι που έγινε όμως μετά από δυο 24ωρα.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας. Εξήγησε δε ότι οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να δώσουν στους ταξιδιώτες και την εναλλακτική του rapid test 24ωρων για να λύσουν τα προβλήματα που τυχόν θα προέκυπταν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου