ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες αλλαγές στα σούπερ μάρκετ: Αυτά τα είδη θα πωλούνται κατ’ εξαίρεση από σήμερα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
σούπερ μαρκετ

Κου­βέρ­τες, θερ­μα­ντικά σώματα και είδη για το ψύχος θα επι­τρα­πεί να πωλούν τα σούπερ μάρκετ, ανα­κοί­νωσε στο Blue Sky και στην εκπομπή Παρεμ­βά­σεις ο Άδωνις Γεωρ­γιά­δης.

Ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης σημεί­ωσε ότι φέρει τη μεγάλη ευθύνη να ανοί­ξουν τα κατα­στή­ματα στις γιορτές, τονί­ζο­ντας ότι το επόμενο διά­στημα είναι κρίσιμο, καθώς αν η παν­δη­μία ελεγ­χθεί το εμπόριο θα επι­βιώ­σει, σε αντί­θετη περί­πτωση τα πράγ­ματα θα είναι εξαι­ρε­τικά δύσκολα. “Δεν είναι η ώρα της φασα­ρίας, δεν είναι η ώρα της γκρί­νιας” τόνισε χαρα­κτη­ρι­στικά ο υπουρ­γός.

Ναι στις πωλή­σεις ειδών για το κρύο

Ανα­φο­ρικά με τα φαι­νό­μενα αισχρο­κέρ­δειας, ο κ. Γεωρ­γιά­δης, σημεί­ωσε πως αύριο περνάει από τη Βουλή μια διάταξη, η οποία δίνει στο υπ. Ανά­πτυ­ξης το δικαί­ωμα να ελέγ­χουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία το Σεπτέμ­βριο και σήμερα και αν αυτό υπερ­βαί­νει το 20%, θα επι­βάλ­λο­νται πρό­στιμα.

Πότε θα ανοίξει η αγορά

Η απόφαση για το πότε και πώς θα ανοίξει η αγορά δεν θα ληφθεί απο­κλει­στικά από την κυβέρ­νηση, αλλά σε συνερ­γα­σία με την επι­τροπή των λοι­μω­ξιο­λό­γων και με βάση την πορεία της παν­δη­μίας, τόνισε ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Άδωνις Γεωρ­γιά­δης μιλώ­ντας, χθες Δευτέρα, στην τηλε­ό­ραση του ΣΚΑΪ.

Σε περίπου μια εβδο­μάδα, πρό­σθεσε, θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα της κατά­στα­σης και μετά θα αρχίσει η συζή­τηση αν μπο­ρούμε να ανοί­ξουμε και πότε. Σε κάθε περί­πτωση εξήγησε πως το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης είναι έτοιμο για κάθε ενδε­χό­μενο και πως το άνοιγμα θα γίνει στα­διακά.

Ο κ. Γεωρ­γιά­δης προει­δο­ποί­ησε πως αν δεν μειω­θούν τα κρού­σματα και δεν ανοίξει η οικο­νο­μία η κατα­στροφή θα είναι τρομερή και σημεί­ωσε πως ειδικά στο εμπόριο οι τζίροι μπορεί να φτάνουν το 35% με το 50% ολό­κλη­ρης της χρονιάς.

Πηγή: thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.