ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aπό τη Γαλλία τα εύσημα για τον ελληνικό τουρισμό

news room 3 λεπτά ανάγνωση
τουρισμός

Ένα θετικό δημο­σί­ευμα για τον ελλη­νικό του­ρι­σμό και τη δια­χεί­ριση της παν­δη­μίας από την Ελλάδα έρχεται από τη Γαλλία και την του­ρι­στική ιστο­σε­λίδα laquotidienne.fr, όπου δημο­σιεύ­ε­ται άρθρο του Frédéric de Poligny, με τίτλο: «WTM: Πώς η Ελλάδα βλέπει την του­ρι­στική της σεζόν το 2021»

Στο δημο­σί­ευμα γίνεται αναφορά και στη δια­δι­κτυακή συνέ­ντευξη του υπουρ­γού Του­ρι­σμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον απο­λο­γι­σμό του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού για τη φετινή σεζόν, στο πλαίσιο της δεύ­τε­ρης μεγα­λύ­τε­ρης ευρω­παϊ­κής έκθεσης  του­ρι­σμού, τη World Travel Market στο Λονδίνο, καθώς και τις προ­βλέ­ψεις για το 2021.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στο γαλλικό δημο­σί­ευμα, κατά τη διάρ­κεια της δια­δι­κτυα­κής συνέ­ντευ­ξης τύπου, ο κ. Θεο­χά­ρης υπεν­θύ­μισε ότι απέ­να­ντι στους υγειο­νο­μι­κούς κιν­δύ­νους από τον Covid-19, η Ελλάδα πήρε απο­φα­σι­στι­κές απο­φά­σεις πολύ γρήγορα, πριν από τις άλλες μεγάλες ευρω­παϊ­κές χώρες, συμπεριλαμ­βα­νο­μέ­νου ενός πρώιμου γενι­κευ­μέ­νου περιο­ρι­σμού και ενός αυστη­ρού κλει­σί­μα­τος των συνόρων.

Χάρη σε αυτά τα μέτρα, η Ελλάδα μπόρεσε να ξανα­νοί­ξει τη χώρα στον διεθνή του­ρι­σμό από την 1η Ιουλίου, υπο­δε­χό­μενη 4,5 εκα­τομ­μύ­ρια ξένους του­ρί­στες, κυρίως Ευρω­παί­ους, αν και είμαστε μακριά από το ρεκόρ των 30 εκα­τομ­μυ­ρίων επι­σκε­πτών το 2019.

Οι 3 μεγα­λύ­τε­ρες αγορές ήταν η Γερ­μα­νία, το Ηνωμένο Βασί­λειο και η Γαλλία. Αν και ο Χάρης Θεο­χά­ρης  ανα­κοί­νωσε τον αριθμό των 750.000 Βρε­τα­νών για την καλο­και­ρινή σεζόν 2020, οι επί­ση­μες στα­τι­στι­κές για τη Γαλλία δεν έχουν ακόμη δημο­σιευ­τεί. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που διε­νήρ­γησε η Interface Tourism στα μέσα Σεπτεμ­βρίου, η Ελλάδα είναι ο κορυ­φαίος ταξι­διω­τι­κός προ­ο­ρι­σμός για τους Γάλλους (εκτός Γαλλίας).

«Κατά τη διάρ­κεια ρεπορ­τάζ διάρ­κειας 3 εβδο­μά­δων που πραγ­μα­το­ποι­ή­σαμε στην Ελλάδα τον περα­σμένο Σεπτέμ­βριο, κατα­φέ­ραμε να δούμε πόσο καλά εφαρ­μό­ζο­νται οι οδηγίες υγιει­νής παντού στη χώρα, είτε πρό­κει­ται για απο­λύ­μανση δωμα­τίων ξενο­δο­χείου ή στα εστια­τό­ρια. Ακόμα και στο μικρό­τερο χωριό, είναι αδύνατο να καθί­σετε σε ένα τραπέζι σε μια απλή παρα­δο­σιακή ταβέρνα χωρίς να το απο­λυ­μά­νει πρώτα ο σερ­βι­τό­ρος», ανα­φέ­ρε­ται στο δημο­σί­ευμα. «Επι­πλέον, σε περί­πτωση πιθανής μόλυν­σης κατά τη διάρ­κεια της δια­μο­νής, ο  του­ρί­στας θα περιο­ρι­στεί σε ξενο­δο­χείο που έχει οριστεί ειδικά από την ελλη­νική κυβέρ­νηση (υπάρχει ένα σε κάθε του­ρι­στική περιοχή) για καρα­ντίνα 14 ημερών. Τα έξοδα αυτής της καρα­ντί­νας και κάθε ιατρι­κής περί­θαλ­ψης καλύ­πτο­νται πλήρως από την Ελλάδα. Ένα σημα­ντικό μέτρο που μπορεί να καθη­συ­χά­σει τους ξένους επι­σκέ­πτες και που οι άλλες χώρες θα έπρεπε να υιο­θε­τή­σουν εάν δεν θέλουν να χάσουν ένα τμήμα  από τους τακτι­κούς τους επι­σκέ­πτες.

Αν και η άφιξη του εμβο­λίου ανα­μέ­νε­ται σύντομα, δεν είναι ρεα­λι­στικό να πιστεύ­ουμε ότι η εφαρ­μογή ενός προ­γράμ­μα­τος εμβο­λια­σμού θα είναι δυνατή βρα­χυ­πρό­θε­σμα. Ο Χάρης Θεό­χα­ρης κάνει εκστρα­τεία εδώ και αρκε­τούς μήνες για την εφαρ­μογή μιας κοινής ευρω­παϊ­κής πολι­τι­κής για τη δια­σφά­λιση της κυκλο­φο­ρίας των του­ρι­στών στην Ευρώπη».

Αλλά η Ελλάδα δεν αρκεί­ται στη σκέψη ότι η ανά­καμψη του του­ρι­σμού στη χώρα θα ξεκι­νή­σει ξανά την επόμενη άνοιξη. Στόχος είναι η Ελλάδα να περάσει από έναν επο­χιακό προ­ο­ρι­σμό σε έναν 12μηνο προ­ο­ρι­σμό, επειδή είναι μια χώρα που τα έχει όλα.

«Η μη του­ρι­στική εποχή είναι υπέροχη, οι χει­με­ρι­νοί μήνες είναι ιδα­νι­κοί για city-breaks, τα μεγάλα νησιά, όπως η Ρόδος και η Κρήτη έχουν ένα πολύ ευχά­ρι­στο κλίμα. Μπορεί επίσης κανείς να κάνει σκι στην ηπει­ρω­τική Ελλάδα και την Πελο­πόν­νησο.

Από τον Φεβρουά­ριο έως τον Μάρτιο, οι λάτρεις της πεζο­πο­ρίας και του trekking μπορούν να ανα­κα­λύ­ψουν υπέ­ρο­χες δια­δρο­μές απο­λαμ­βά­νο­ντας υγιεινή και νόστιμη τοπική γαστρο­νο­μία.

Κατά τη διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης Τύπου, ο Υπουρ­γός απο­κά­λυψε τους κύριους άξονες της μελ­λο­ντι­κής του­ρι­στι­κής καμπά­νιας, του­ρι­σμός της φύσης, της γαστρο­νο­μίας, της ευεξίας και της υγείας (ιαμα­τικά λουτρά και ιαμα­τι­κές εγκα­τα­στά­σεις), ορεινά σπορ, κατα­δύ­σεις, χωρίς να ξεχνά την ανάδυση θαυ­μά­σιων περιο­χών σε μεγάλο βαθμό άγνω­στων στο ευρύ κοινό, όπως η Μάνη στην Πελο­πόν­νησο, το Πήλιο, τα βόρεια νησιά του Αιγαίου και τις βορειο­δυ­τι­κές ακτές της Πρέ­βε­ζας μέχρι τα Ιωάν­νινα, τα γοη­τευ­τικά χωριά της Πάργας και των Σύβοτων.

Τέλος, ο Χάρης Θεο­χά­ρης δεν παρέ­λειψε να υπεν­θυ­μί­σει ότι το 2021 θα σημα­το­δο­τή­σει την 200ή επέτειο της Ελλη­νι­κής Επα­νά­στα­σης. Πολλές εκδη­λώ­σεις θα προ­γραμ­μα­τι­στούν κατά τη διάρ­κεια του 2021. «Θα είναι ένας διπλός λόγος να επι­σκε­φτεί κανείς την Ελλάδα το επόμενο έτος. Το 1821 οι Έλληνες έγιναν, για άλλη μια φορά στην ιστορία, ένα παρά­δειγμα πάθους για ελευ­θε­ρία και δημο­κρα­τία».

Πηγή : newmoney.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.