Σημείο αναφοράς αποτελούν πλέον οι Πηγές Καλλιθέας για μελλόνυμφα ζευγάρια από το εξωτερικό που αναζητούν προορισμούς για να τελέσουν τον γάμο τους.
Από το 2015 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατική» καταγράφεται κάθε χρόνο ανοδική πορεία με την αύξηση στον αριθμό τελετών στο μνημείο, να κυμαίνεται περίπου στο 15% ετησίως.
Τις Πηγές Καλλιθέας, επιλέγουν για την τέλεση του γάμου τους κυρίως ζευγάρια από την Αγγλία και ακολουθούν Γερμανοί, Ολλανδοί, Πολωνοί όπως επίσης και Λιθουανοί, ενώ όλο και περισσότεροι Ρόδιοι όπως επίσης και ζευγάρια από την υπόλοιπη χώρα, επιλέγουν το φημισμένο μνημείο για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την καθιέρωση της Ρόδου ως γαμήλιου προορισμού.
Εντυπωσιακό είναι πάντως το γεγονός, πως πέρα από τα εξειδικευμένα πρακτορεία στην διοργάνωση γάμων τα οποία περιλαμβάνουν τις Πηγές Καλλιθέας τις προτάσεις τους, πολλά ζευγάρια που έρχονται για διακοπές στο νησί μας, εντυπωσιάζονται από την ομορφιά του τοπίου και το επιλέγουν για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου είτε για την επόμενη είτε για την μεθεπόμενη σεζόν.

Οι πολιτικοί γάμοι στις Πηγές Καλλιθέας, ξεκινούν συνήθως από τον Απρίλιο (αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζεται κοντά στο Καθολικό Πάσχα) και διαρκούν μέχρι και τον Οκτώβριο, περίπου όσο διαρκεί και η τουριστική περίοδος στο νησί μας.
Οι γάμοι που τελούνται στο φημισμένο μνημείο, ξεπερνούν πλέον τους 200 ετησίως με την έμφαση να δίδεται κυρίως στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, προκειμένου η επιλογή να δικαιώνει το ζευγάρι, τους φίλους και τους συγγενείς που το συνοδεύουν από το εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια των νεόνυμφων είναι τα καλύτερα διαπιστευτήρια των ανθρώπων που οργανώνουν τους γάμους στις Πηγές Καλλιθέας, φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το υπουργείο Τουρισμού από τα μεγάλα ταξιδιωτικά πρακτορεία που πωλούν οργανωμένα γαμήλια πακέτα σε ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, γι αυτό και αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη Ρόδο να καταφέρει να διεκδικήσει τη δική της ξεχωριστή θέση, ανάμεσα στους γαμήλιους προορισμούς της χώρας, με πρώτο και καλύτερο, την Σαντορίνη.
Όπως προκύπτει, ωστόσο, από τα στοιχεία, η Ρόδος διαθέτει όλα εκείνα τα ποιοτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να την κατατάξουν σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς γάμων της χώρας.
Οι Πηγές Καλλιθέας, αποτελούν απτό παράδειγμα καθώς μέσα σε λίγα μόλις έτη, επετεύχθη αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την Λίνδο, που έχει καθιερωθεί ως αγαπημένο σημείο πολλών ξένων επισκεπτών για την τέλεση του γάμου τους, με εξαίρεση την παραφωνία του απερίσκεπτου ζευγαριού από την Μεγάλη Βρετανία να φωτογραφηθεί σε άσεμνη πόζα στον προαύλιο χώρο του Αγ. Παύλου πέρυσι, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη Ρόδου να απαγορεύσει τους γάμους στο μοναστήρι από φέτος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση του αριθμού των γάμων, αφού παρά την πλατφόρμα που κατασκευάστηκε από τον Δήμο Ρόδου σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι, η μείωση των πολιτικών γάμων ξεπέρασε το 60% φέτος και σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», ήδη αναζητείται άλλη λύση για την επόμενη τουριστική περίοδο αφού η ακαλαίσθητη πλατφόρμα, μάλλον αποτρεπτικά λειτούργησε για τους μελλόνυμφους που ονειρεύονταν τον γάμο τους στον γραφικό κόλπο του Αγ. Παύλου στη Λίνδο, παρά ως εναλλακτική λύση.
Ο γαμήλιος τουρισμός, την τελευταία δεκαετία παρουσιάζει ραγδαία αύξηση παγκοσμίως, με αποτέλεσμα να έχει αναγνωριστεί ως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας κάθε προορισμού. Ολο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν διαφορετικούς προορισμούς από τον τόπο διαμονής τους προκειμένου να τελέσουν τον γάμο τους και τον μήνα του μέλιτος, και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός πως εν μέσω κρίσης, το ελληνικό τοπίο προβάλλεται πολύ έντονα ως γαμήλιος προορισμός.
Με δεδομένη την συνεχή αύξηση που καταγράφεται, προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη πενταετία τα κέρδη από τον γαμήλιο τουρισμό θα διπλασιαστούν.

Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες που διατηρούν γραφεία διοργάνωσης γαμήλιων τελετών στη Ρόδο, όλο και περισσότερα ζευγάρια από την Ευρώπη ονειρεύονται να τελέσουν τους γάμους τους σε ένα μεσογειακό προορισμό, δίπλα στη θάλασσα. Γι’ αυτούς, οι Πηγές Καλλιθέας ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες τους. Ωστόσο, οι διοργανωτές γαμήλιων τελετών αναφέρουν ότι η Ρόδος διαθέτει πολλά άλλα σημεία τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Η Παλιά Πόλη θα αποτελούσε επίσης μία εξαιρετική επιλογή. Απαιτείται ωστόσο η μία ολοκληρωμένη στρατηγική από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εξελιχθεί η Ρόδος σε “wedding destination” και να ενισχυθεί η τοπική οικονομία από μία δραστηριότητα η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής για το νησί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ