ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Γιορτή Λοπιού στην Κατταβιά Ρόδου στα πλαίσια ανάδειξής του ως προϊόν ΠΟΠ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εκδήλωση λοπιού

Σήμερα 17 Οκτω­βρίου πραγ­μα­το­ποιεί­ται η Γιορτή του Λοπιού στην Κατ­τα­βιά της Ρόδου και η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προ­σκα­λέ­σει δια­κε­κρι­μέ­νους καλε­σμέ­νους στο πλαίσιο ανά­δει­ξης του τοπικού προ­ϊ­ό­ντος.

Την εκδή­λωση συν­διορ­γα­νώ­νει η Περι­φέ­ρεια με τη Τοπική Κοι­νό­τητα, τον Αθλη­τικό και Πολι­τι­στικό Σύλλογο Κατ­τα­βιάς, την Εκκλη­σια­στική Επι­τροπή Κατ­τα­βιάς και το Σύλλογο Νεο­λαίας Κατ­τα­βιάς Αγία Παρα­σκευή.

Της γιορτής θα προη­γη­θεί ενη­με­ρω­τική ημερίδα για την Πιστο­ποί­ηση του Λοπιού ως προϊόν ΠΟΠ, από την Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την ημερίδα θα συντο­νί­σει η συγ­γρα­φέας – δημο­σιο­γρά­φος γεύσης και Οίνου Νίκη Μηταρέα. Οι επι­σκέ­πτες θα μπορούν να δοκι­μά­σουν γλυκά από τις γυναί­κες της Κατ­τα­βιάς και παρα­σκευές από λόπι που θα δημιουρ­γή­σει η Λέσχη Αρχι­μα­γεί­ρων Κυκλά­δων και Δωδε­κα­νή­σου.

Για όσους δεν γνω­ρί­ζουν το Λόπι είναι το φασόλι της Κατ­τα­βιάς. Πρό­σφατα η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου απο­φά­σισε να προ­χω­ρή­σει τις δια­δι­κα­σίες για την ανά­δειξη του Λοπίου ως προϊόν ΠΟΠ, παράλ­ληλα, με το κρα­σο­τύρι της Κω, τη σιτάκα Κάσου και το μελε­κούνι Ρόδου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.