Σήμερα 17 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η Γιορτή του Λοπιού στην Κατταβιά της Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προσκαλέσει διακεκριμένους καλεσμένους στο πλαίσιο ανάδειξης του τοπικού προϊόντος.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η Περιφέρεια με τη Τοπική Κοινότητα, τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κατταβιάς, την Εκκλησιαστική Επιτροπή Κατταβιάς και το Σύλλογο Νεολαίας Κατταβιάς Αγία Παρασκευή.

Της γιορτής θα προηγηθεί ενημερωτική ημερίδα για την Πιστοποίηση του Λοπιού ως προϊόν ΠΟΠ, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την ημερίδα θα συντονίσει η συγγραφέας – δημοσιογράφος γεύσης και Οίνου Νίκη Μηταρέα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν γλυκά από τις γυναίκες της Κατταβιάς και παρασκευές από λόπι που θα δημιουργήσει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Λόπι είναι το φασόλι της Κατταβιάς. Πρόσφατα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του Λοπίου ως προϊόν ΠΟΠ, παράλληλα, με το κρασοτύρι της Κω, τη σιτάκα Κάσου και το μελεκούνι Ρόδου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ