Τοπικές Ειδήσεις

Φόλες εντοπίστηκαν από την Τσίκα σε έρευνα από την θηροφύλακα της ΑΚΟΚΔ

Η Ομοσπονδιακή Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκανήσου (ΑΚΟΚΔ) Χριστίνα Διακίδη και η συνεργάτης της Τσίκα, έκαναν το θαύμα τους σήμερα το πρωί 17/9/2021. Αν και δεν αποφύγαμε τις απώλειες, τουλάχιστον γλιτώσαμε τα χειρότερα.

4 φόλες και ένα δηλητηριασμένο αρπακτικό πτηνό, μάλλον γερακίνα Buteo buteo, εντοπίστηκαν σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην περιοχή “Παλιό Αεροδρόμιο”, κοντά στη γέφυρα Γαδουρά.

Τα ευρήματα συλλέχθηκαν ούτως ώστε να κατατεθούν ως πειστήρια στη σχετική καταγγελία που θα κάνει η Χριστίνα, ενώ η έρευνα θα επαναληφθεί και το απόγευμα, καθώς η έκταση που πρέπει να ερευνηθεί είναι αρκετά μεγάλη.

Το LIFE Bonelli East Med με σύμμαχο την ΑΚΟΚΔ, τα μέλη της και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή δουλεύουν συστηματικά για τη μείωση των επιπτώσεων της παράνομης πρακτικής της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων κι ελπίζουν κάποια στιγμή ότι οι Ομάδες Σκύλων Ανίχνευσης δεν θα είναι απαραίτητες για τη χώρα. Οι φωτογραφίες είναι της Χριστίνας Διακίδη.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου