Τοπικές Ειδήσεις

Συμμετοχή του Σύλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Καταρχάς θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Η πανδημία που έφερε πολλές αλλαγές στις ζωές μας, ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν τα σχολεία.

Το ΔΣ του συλλόγου μας από τα τέλη Αυγούστου επικοινώνησε με την διευθύντρια του σχολείου μας και κατέγραψε όλα τα προβλήματα. Παίρνοντας υπ’ ‘ όψη ότι ειδικά φέτος, η επίλυση των προβλημάτων αυτών αφορά την υγεία των παιδιών και των οικογενειών μας, κινητοποιηθήκαμε άμεσα.

Καλέσαμε ανοικτό ΔΣ στις 05/09 όπου αποφασίσθηκαν τα αιτήματα προς το υπουργείο παιδείας και τον δήμο Ρόδου αλλά και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Επίσης αποφασίστηκε να καλέσουμε τους γονείς σε γενική συνέλευση.

Στην συνέλευση που έγινε το Σάββατο στις 12/09 συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα αιτήματα και το πρόγραμμα δράσης του ΔΣ. Επίσης διαπιστώθηκε η πολύ κακή κατάσταση καθαριότητας του σχολείου, οπότε επικοινωνήσαμε επί τόπου με τον αντιδήμαρχο Νότιας Ρόδου κ. Καραμαρίτη, όπου του θέσαμε το πρόβλημα. Μετά από αυτήν την παρέμβαση των γονέων, ο κ. Καραμαρίτης απέστειλε την Κυριακή 13/09 συνεργείο του δήμου να καθαρίσει το σχολείο.

Το θέμα αυτό δημιουργήθηκε διότι οι καθαρίστριες που προσλήφθηκαν από τον δήμο Ρόδου, δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων του νησιού. Επίσης δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για συχνή και σχολαστική καθαριότητα, όπου πρέπει να γίνεται όχι μόνο στο σχόλασμα αλλά και στην διάρκεια των μαθημάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων.

Ταυτόχρονα λόγω αυτής της απαράδεκτης κατάστασης την Παρασκευή 11/09 αναγκάστηκαν οι δάσκαλοι στο σχολείο μας, να καθαρίσουν μόνοι τους τις αίθουσες τους! Ακόμη την Δευτέρα 14/09 την πρώτη μέρα, δεν υπήρχε ούτε μια καθαρίστρια στο σχολείο!

Για τους παραπάνω λόγους, στην συνέλευση αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε στα πλαίσια του συλλόγου μας, μια επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, ώστε να παρακολουθεί αν τηρούνται στην πράξη τα υγειονομικά πρωτοκόλλα. Για παράδειγμα, με μόνο μια καθαρίστρια, είναι αδύνατο να απολυμαίνονται συστηματικά 12 αίθουσες διδασκαλίας, βοηθητικές αίθουσες, και κοινόχρηστοι χώροι. Είναι λογικό λοιπόν να ζητάμε άμεσα ο δήμος να προσλάβει τρεις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης στο σχολείο μας (δημοτικό και νηπιαγωγείο).

Την Παρασκευή 18/09 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων στις 18:30, στο δημαρχείο της πόλης.

Τέλος, καλούμε όλους τους γονείς να συμμετέχουν στην δραστηριότητα του συλλόγου μας, για να έχουν τα παιδιά μας μια καλύτερη μόρφωση σε ένα υγιεινό και ασφαλές σχολείο.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 16/09/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου