Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ κάλεσαν τους πολίτες σε συνέντευξη τύπου χθες, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου, το μέλος της τομεακής επιτροπής του κόμματος κ. Αλέξανδρος Κωτσαδάμ και η υποψήφια κ. Αθανασία Γιαννέζου.
«Η πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μονομερή διαγραφή του χρέους είναι ρεαλιστική και ελπιδοφόρα. Θα υλοποιηθεί μόνο με το δυνάμωμα του κόμματος το οποίο καλεί τον λαό και πιο πολύ από όλους τη νεολαία, να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τους νέους που μας στήριξαν γιατί δεν παρεκκλίνουμε από τις απόψεις μας και εστιάζουμε στην αλήθεια και όχι στο ψέμα», δήλωσε η κ. Αθανασία Γιαννέζου.
Όπως τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Κωτσαδάμ η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους νέους, εργαζόμενους και άνεργους και τους καλεί να στηρίξουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ.
«Η νεολαία έχει και αυτή εμπειρία από την περιβόητη ανάπτυξη, και πιο πολύ, στο χώρο του τουρισμού. Έχουν εμπειρία οι νέοι από τους δήθεν σωτήρες που έλεγαν να βγουν κυβέρνηση και να τα λύσουν είτε από τα «αριστερά», είτε από τα «δεξιά». Έχουν εμπειρία από το χιλιο-παιγμένο έργο «επένδυση και δουλειά», από τα προγράμματα διάσωσης του ΕΣΠΑ και χίλια δύο άλλα κλισέ που το μόνο που έφεραν είναι την ανεργία σε πτυχιούχους φοιτητές και την περιπλάνηση σε 5μηνα και 6μηνα προγράμματα χωρίς ασφάλιση, δικαιώματα και μισθούς πείνας. Έχουν εμπειρία οι μαθητές και οι μαθήτριες των λαϊκών οικογενειών, που οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν πέρασε δεν έλυσε ούτε στο ελάχιστο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συνεχίζουν να δίνουν υπέρογκα ποσά στα φροντιστήρια, το σχολείο συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο και τα κενά σε καθηγητές συνεχίζουν να υπάρχουν και να διογκώνονται. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Δεν γίνεται φιλολαϊκός, δεν αλλάζει γιατί θα φύγει η μία κυβέρνηση και θα έρθει μία άλλη», δήλωσε ο κ. Κωτσαδάμ και πρόσθεσε πως η λύση του προβλήματος δεν είναι η διαχείριση του συστήματος αλλά η ανατροπή του.
«Το ΚΚΕ δε συμβιβάζεται, δεν κάνει σκόντο στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Μας καλούν να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε, να κάνουμε θυσίες για τους καπιταλιστές την ώρα που ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι γονείς μας σήμερα και αύριο εμείς αυξάνεται συνεχώς, ταυτόχρονα με τις δυνατότητες να ζούμε καλύτερα. Θέλουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Γι’ αυτό η ελπίδα βρίσκεται στη μόνη ρεαλιστική σήμερα για το λαό λύση, στην ανατροπή αυτού του συστήματος που γίνεται καθημερινά πιο βάρβαρο, πιο ανυπόφορο. Βρίσκεται στην πάλη για τον νέο κόσμο της πραγματικής ελευθερίας. Με δυνατό ΚΚΕ παντού και τον λαό πρωταγωνιστή στην αντεπίθεση, μπορεί να έρθει πιο κοντά η λαϊκή νίκη. Δίνει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και την ενότητα των εργαζομένων, για να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια. Η υποταγή δεν μας ταιριάζει. Το σύστημα δεν είναι ανίκητο, τους έχουμε δοκιμάσει όλους εκτός από τη δύναμη μας. Δεν μας ταιριάζει η απογοήτευση, η μοιρολατρία και η αποχή. Δεν είναι γραφτό να ζούμε για πάντα στη φτώχεια την ανεργία να μη μπορούμε να σπουδάσουμε. Ένωσε τα χέρια μαζί μας, να γίνουν πολλές, γερές, δυνατές γροθιές για να πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση», υπογράμμισε ο κ. Κωτσαδάμ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ