Τοπικές Ειδήσεις

Προκαλεί ξανά η Γενί Σαφάκ: «Οι τέσσερις παραβιάσεις της Ελλάδας στο Καστελόριζο»

Νέο προκλητικό δημοσίευμα από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Mε προκλητικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ παρουσιάζει στους αναγνώστες της το αφήγημα της κυβέρνησης Ερντογάν για το Καστελόριζο, παρουσιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με τους νέο-οθωμανικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας.

Το δημοσίευμα, «Τέσσερις παραβιάσεις της Αθήνας στο Καστελόριζο. Πολλά όνειρα. Ελλάδα ξύπνα τώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Καστελόριζο απέχει μόλις 2 χλμ από την Τουρκία και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα, διεκδικώντας μεγάλο μέρος των τουρκικών χωρικών υδάτων» μ’ αποτέλεσμα η Ελλάδα:

Ν’ αρνείται την ισότητα και την αρχή της δίκαιης κατανομής
Ν’ αρνείται τη γεωγραφία αγνοώντας την Ανατολία

Ν’ αποκλείει την αρχή της αναλογικότητας, ενεργώντας ληστρικά
Να διεκδικεί τουρκικό έδαφος

yeni3

«Παρόλο που η Ελλάδα αντιτάχθηκε στη δραστηριοποίηση του σεισμικού ερευνητικού πλοίου Ορούτς Ρέις στο Καστελόριζο και ονειρευόταν να εισβάλει στην Γαλάζια Πατρίδα, το διεθνές δίκαιο αποκαλύπτει σαφώς το σφάλμα των θέσεων της Αθήνας, αφού το Καστελόριζο βρίσκεται 2 χλμ από τις τουρκικές ακτές και 580 χλμ από την ηπειρωτική Ελλάδα. Ως εκ τούτου, βρίσκεται μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Οι αρχές του διεθνούς θαλάσσιου δικαίου, που προβλέπουν την «δίκαιη κατανομή των θαλασσών», δεν παρέχουν στην Ελλάδα κανένα δικαίωμα επί του Καστελόριζου» σημειώνει προκλητικά η Γενί Σαφάκ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου