Η συνεργασία της Ρόδου και της πόλης Περθ της μακρινής Αυστραλίας, σε θέματα εκπαίδευσης, επενδύσεων και εμπορικών συναλλαγών, τεχνογνωσίας σε ζητήματα δημόσιας διοίκησης και φυσικά σε θέματα πολιτισμού, απετέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με τον διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου, του Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας Δυτικής Αυστραλίας, κ. Darren Levy, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, παρουσία και του αντιδημάρχου Τέρη Χατζηιωάννου.
Το Κέντρο Διεθνούς Εμπορίου, εδρεύει στην πόλη Περθ, πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, η οποία έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Ρόδου πριν 30 και πλέον χρόνια, η δήμαρχος είναι ελληνικής καταγωγής και οι χιλιάδες Έλληνες που ζουν εκεί, έχουν δημιουργήσει από τις ισχυρότερες ελληνικές παροικίες του Απόδημου Ελληνισμού.

«Ο Δήμος της Ρόδου», όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος «θα αποτελέσει τον σύνδεσμο μεταξύ του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντίστοιχους φορείς της Δυτικής Αυστραλίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που μας δίδεται για ανταλλαγές φοιτητών, εξαγωγές ροδίτικων προϊόντων, αλλά και σε θέματα τεχνογνωσίας της δημόσιας διοίκησης από το Δήμο του Περθ».

Δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από τη συζήτηση και το θέμα της διεκδίκησης από πλευράς δήμου Ρόδου να είναι η Ρόδος «η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», με τον κ. Χατζηιωάννου να ζητεί την στήριξη και αρωγή του αδελφοποιημένου δήμου του Περθ, στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρόδος προς αυτή την κατεύθυνση. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα πολιτιστικών ανταλλαγών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ