Γεννημένη στην Άρτα το 1961, παντρεμένη με Χημικό Μηχανικό Γιώργο Παππά και μητέρα τριών παιδιών, του Φαίδωνα, της Αγγελικής και του Κωνσταντίνου.

Η Όλγα Γεροβασίλη, η γυναίκα που είναι η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, στη θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, έχει δηλώσει παρών πολλές φορές στον νομό Αρτας που εξελέγη. Γιατρός ακτινοδιαγνώστρια (σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία, από το 1993 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

Η πολιτική διαδρομή

Η 54χρονη γιατρός, είχε στόχο να μπει στο Κοινοβούλιο και προσπάθησε πολλές φορές να αναδειχθεί δήμαρχος Άρτας, αλλά χωρίς επιτυχία.

-Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Αρταίων

-Στις εθνικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής Νομού Άρτας, συνεργαζόμενη ως ανένταχτη με το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού.
-Στις Ευρωεκλογές του 2004 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο «Γυναίκες για μια άλλη Ευρώπη».

-Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» και εκπρόσωπος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

-Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 επελέγη απ’ την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

-Τον Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

-Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Άρτας.
-Στην συνεδρίαση της Κ.Ο., στις 5-2-2015, ορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος.

-Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής, ενώ είναι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

thetoc.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ