ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΑΔΕ: «Σφράγισμα» των πρατηρίων με νοθευμένα καύσιμα- Στα «μανταλάκια» τα ονόματα των παραβατών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΥΣΙΜΑ

Στη σφρά­γιση των πρα­τη­ρίων, που κατέ­χουν, δια­κι­νούν και εμπο­ρεύ­ο­νται νοθευ­μένα καύσιμα και τη δημο­σιο­ποί­ηση των στοι­χείων τους, μπορεί πλέον να προχωρά η Ανε­ξάρ­τητη Αρχή Δημο­σίων Εσόδων, με απόφαση, που υπέ­γραψε ο  Διοι­κη­τής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσι­λής.

Οι ημέρες σφρά­γι­σης, ανάλογα με την ποσό­τητα των νοθευ­μέ­νων καυ­σί­μων, που θα προ­κύ­πτει από τον εργα­στη­ριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, είναι οι εξής:

Πώς γίνεται η σφρά­γιση

Η σφρά­γιση επι­βάλ­λε­ται σε όλες τις δεξα­με­νές του πρα­τη­ρίου ή όποιας άλλης εγκα­τά­στα­σης, με ειδικές σφρα­γί­δες και αυτο­κόλ­λη­τες ταινίες στην κεντρική είσοδο και στις αντλίες.  Στις αυτο­κόλ­λη­τες ταινίες ανα­γρά­φε­ται εμφανώς στα ελλη­νικά και τα αγγλικά ότι το πρα­τή­ριο σφρα­γί­ζε­ται λόγω νοθείας.

Τα νοθευ­μένα καύσιμα πρέπει να απα­ντλού­νται υπο­χρε­ω­τικά με ειδικές δια­δι­κα­σίες και με δαπάνες του ιδιο­κτήτη του πρα­τη­ρίου, κατά τη διάρ­κεια που αυτό θα είναι σφρα­γι­σμένο, αλλιώς η εγκα­τά­σταση δεν θα μπορεί να λει­τουρ­γεί μετά το πέρας της σφρά­γι­σής της.

Η δια­δι­κα­σία δημο­σιο­ποί­η­σης

Επι­πλέον, η ΑΑΔΕ, τηρώ­ντας το πλαίσιο του Γενικού Κανο­νι­σμού Προ­στα­σίας Προ­σω­πι­κών Δεδο­μέ­νων, δημο­σιο­ποιεί στον ιστό­τοπό της (www.aade.gr) για ένα έτος τα στοι­χεία των παρα­βα­τών, ώστε να ενη­με­ρώ­νο­νται οι πολίτες.

Τα στοι­χεία, που θα αναρ­τώ­νται στην ιστο­σε­λίδα της ΑΑΔΕ, είναι:

• Το ονο­μα­τε­πώ­νυμο και πατρώ­νυμο του φυσικού προ­σώ­που ή η επω­νυ­μία του νομικού προ­σώ­που και ο δια­κρι­τι­κός του τίτλος

• Η πλήρης ταχυ­δρο­μική διεύ­θυνση

• Ο αριθμός και η ημε­ρο­μη­νία έκδοσης της από­φα­σης δημο­σιο­ποί­η­σης της παρά­βα­σης

• H περι­γραφή της παρά­βα­σης

• Η ποσό­τητα των νοθευ­μέ­νων καυ­σί­μων που εντο­πί­σθηκε

• Το χρονικό διά­στημα της σφρά­γι­σης της εγκα­τά­στα­σης

• Η τυχόν άσκηση προ­σφυ­γής κατά της από­φα­σης δημο­σιο­ποί­η­σης

• Ο αριθμός της από­φα­σης επί της προ­σφυ­γής και η τυχόν άσκηση ενδίκων μέσων

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.