Τοπικές Ειδήσεις

Συνεργασία Περιφέρειας-Δήμου Ρόδου για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρο-νικής Διακυβέρνησης Γιάννη Καμπούρη με αντικείμενο την αντιμετώπιση των αστέγων της Ρόδου. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου για την υποβολή προτάσεων ένταξης Δομών αστέγων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ .

Το φαινόμενο της αστεγίας αποτελεί μείζον πρόβλημα για όλες τις κοινωνί-ες και χρήζει άμεσης επίλυσης μέσω παρεμβάσεων και αποτελεσματικών πρακτικών συνεργασίας πολλών φορέων.

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου μαζί με τον Δήμο Ρόδου έχουν την απόλυτη βούληση να δώσουν λύση στο κοινωνικό ζήτημα με κάθε τρόπο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη δήλωσε:

“Ταυτόχρονα και παράλληλα ,κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις και τους φορείς που έχουν την τεχνογνωσία , προχωρούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη υλοποίηση της δράσης αυ-της, που βασικό στόχο έχει την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη στέγης, σίτισης, βασικών κοινωνικών αγαθών αλλά και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών που μπορούν να βελ-τιώσουν το επίπεδο ζωής τους καθώς και την κοινωνική τους επα-νένταξη.”

Δημιουργούμε ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας, εστιάζουμε τις προσπά-θειες στήριξης στους συμπολίτες μας με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δήλωσε:

“Ευχαριστώ, το Δήμαρχο κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη για την εμπι-στοσύνη του, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Χα-ρούλα Γιασιράνη, που με κοινές προσπάθειες, δράσεις και διάλογο, συνεργαζόμαστε για να δώσουμε λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο κοι-νωνικό ζήτημα που αφορά τις Δομές Αστέγων και τα Ανοικτά Κέ-ντρα και Υπνωτήρια Αστέγων.”

 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, και Κοινωνικής Μέριμνας

Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου