Ειδήσεις

Επιστολή ΠΟΞ στην ΠΟΕΕΤ: Παρακαλούμε να ενθαρρύνετε τα μέλη σας να εμβολιαστούν

Την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) προκειμένου να εμβολιαστούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), με επιστολή της, αφού  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “με βάση την ενημέρωση που έχουμε από ξενοδοχεία – μέλη μας, πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, ενώ είχαν τη σχετική δυνατότητα, εμφανίζονται μάλιστα ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να το πράξουν”.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΞ κ.κ. Γρηγόρης Τάσιος και Μανώλης Τσακαλάκης, τονίζουν ότι “…Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια (εκ των πραγμάτων για προληπτικούς λόγους θα υποχρεωθούν να κάνουν και δεύτερο self-test στο προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, σε περίπτωση κρούσματος θα πρέπει να γίνεται ιχνηλάτιση επαφών – εργαζομένων και πελατών, αναζήτηση νέου προσωπικού προς αντικατάσταση όποιου εργαζόμενο νοσεί και τίθεται σε καραντίνα – διαδικασία που εν μέσω της θερινής σαιζόν είναι εξαιρετικά δύσκολη, κ.λπ.), αλλά το σημαντικότερο εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας”.

Και ζητούν: “Παρακαλούμε από την πλευρά σας να ενθαρρύνετε τα μέλη σας να εμβολιαστούν αν θέλουμε η σεζόν να λειτουργήσει ομαλά”.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς
Τη Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Τ.

Κοινοποίηση:
κο. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Υγείας
κο. Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού

Κύριοι,

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από ξενοδοχεία – μέλη μας, πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, ενώ είχαν τη σχετική δυνατότητα, εμφανίζονται μάλιστα ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να το πράξουν.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια (εκ των πραγμάτων για προληπτικούς λόγους θα υποχρεωθούν να κάνουν και δεύτερο self-test στο προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, σε περίπτωση κρούσματος θα πρέπει να γίνεται ιχνηλάτιση επαφών – εργαζομένων και πελατών, αναζήτηση νέου προσωπικού προς αντικατάσταση όποιου εργαζόμενο νοσεί και τίθεται σε καραντίνα – διαδικασία που εν μέσω της θερινής σαιζόν είναι εξαιρετικά δύσκολη κλπ), αλλά το σημαντικότερο εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Σήμερα ο μόνος τρόπος που έχουμε να πολεμήσουμε την πανδημία, να προστατεύσουμε την υγεία μας, την υγεία των οικογενειών μας και των δικών μας ανθρώπων, αλλά και των πελατών μας και να επιστρέψουμε στη κανονικότητα είναι ο εμβολιασμός.

Καταλαβαίνουμε το άγχος και τις δεύτερες σκέψεις, άλλωστε έχουμε ζήσει μια πρωτοφανή κρίση. Ωστόσο πρέπει όλοι να υπερνικήσουμε τις επιφυλάξεις μας και με αίσθημα ευθύνης να συμβάλλουμε στη κοινή προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην πανδημία.

Παρακαλούμε από την πλευρά σας να ενθαρρύνετε τα μέλη σας να εμβολιαστούν αν θέλουμε η σαιζόν να λειτουργήσει ομαλά.

Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Τάσιος  Μανώλης Τσακαλάκης
Πρόεδρος Δ.Σ.       Γενικός Γραμματέας ΠΟΞ”.

Πηγή money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου