Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για χορήγηση τροφίμων στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (στα νησιά του Νομού Δωδεκανήσου).

Οι συνέπειες από την κρίση του κορωνοϊού έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εμφανείς με πολλούς κατοίκους στα νησιά, να έχουν δυσκολία ακόμη και για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
Ήδη, στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της ΠΝΑι είναι καταγεγραμμένοι 5.357 δικαιούχοι (άτομα) ενώ στα προγράμματα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ, μόνον για τις Επαρχίες Καλύμνου και Καρπάθου – Κάσου είναι καταγεγραμμένα 3.500 άτομα (1.500 οικογένειες). Σημειώνεται ότι για την Επαρχία Ρόδου, το πρόγραμμα ΤΕΒΑ το διαχειρίζεται ο Δήμος Ρόδου.
Σε δηλώσεις της χτες στους δημοσιογράφους, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας της ΠΝΑι κα Χαρ. Γιασιράνη, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός για το Κοινωνικό Παντοπωλείο φέτος θα είναι 1.150.000 ευρώ ενώ, επειδή καταγράφεται αύξηση των αναγκών, η ΠΝΑι εξετάζει το ενδεχόμενο να προστεθούν στον Κανονισμό λειτουργίας και νέα κριτήρια ανεργίας:
«Ζήτησα ήδη την αρωγή του διοικητή του ΟΑΕΔ για τον αριθμό των εποχικά και μακροχρόνια ανέργων ώστε να προλάβουμε το νέο κύμα αναγκών και να ενισχύσουμε τις οικογένειες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Ήδη από την περίοδο της καραντίνας, δεχτήκαμε πολλά αιτήματα για ένταξη στις λίστες των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε Ρόδο, Κάλυμνο, Κω και Κάρπαθο – Κάσο. Επιπλέον, είμαστε σε συνεννόηση με τον Δήμο Ρόδου ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους, μέσω των ΚΕΠ (Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών) με ηλεκτρονικό τρόπο και να προωθούνται για εξέταση».
Είναι γεγονός πάντως, πως η κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού έχει ήδη προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα σε κοινωνικό επίπεδο καθώς παραμένει άγνωστο μέχρι αυτή την ώρα, πόσοι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι, πόσοι θα εργαστούν με μερική ή πλήρη απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις (γενικά) στα νησιά της περιοχής μας και φυσικά πόσοι θα μπορέσουν να λάβουν τα οικονομικά βοηθήματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Το νέο ‘κύμα’ ανέργων και νεόπτωχων θα καταγραφεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μετά τον Οκτώβριο εφόσον θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για το φετινό καλοκαίρι.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ