Τοπικές Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: «Η μνήμη και η κρίση του λαού – πυξίδα του μέλλοντος της χώρας»

Ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Αντένα:

«Η κριτική των πεπραγμένων μας και κυρίως η αυτοκριτική αποτελεί βασική πολιτική αρχή της Αριστεράς. Και σε αυτήν την παράδοση ο Πρωθυπουργός ήταν ειλικρινής απέναντι στο λαό και αναγνώρισε με θάρρος τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της Κυβέρνησης. Ανεξάρτητα όμως από αυτά, η Κυβέρνηση επιτέλεσε αυτά τα χρόνια ένα ύψιστης σημασίας κοινωνικό έργο και αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να το ξεχνάμε αλλά και οφείλουμε να το συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις πολιτικές μας για την κοινωνία, για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα απευθυνόμενος όμως και στη μνήμη του ελληνικού λαού. Υπενθύμισε τι παραλάβαμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε σε όλα όσα εμείς κάναμε τα τέσσερα αυτά χρόνια και κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση διαμόρφωσης του μέλλοντος της χώρας. Η πρόταση αυτή εδράζεται σε πέντε άξονες που είναι: Ανάπτυξη για όλους, με αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με νέες και ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς, με δικαιότερη φορολογία, με δημοκρατικό και

αποτελεσματικό κράτος και κυρίως, με αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, τι είναι εκείνο που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία; Ποιες είναι οι δαπάνες που πρόκειται να περικόψει; Εκείνες για την Υγεία; Ή μήπως οι προσλήψεις στην Παιδεία; Για να υπηρετήσει τον κανόνα ένα προς πέντε για τις προσλήψεις μόνο των 5.000 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής θα πρέπει να προβεί σε 25.000 απολύσεις/συνταξιοδοτήσεις άμεσα. Για τους 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς θα πρέπει να περιμένει να συνταξιοδοτηθούν ή να απολύσει 50.000 εργαζόμενους!!!! Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί αλλά η λογική και η μνήμη του λαού δεν την αφήνει».

Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου