Αθλητικά

1ος Rhodes Virtual Marathon: Συμμετείχαν περισσότεροι από 2000 αθλητές από 44 χώρες

Με αφορμή την ολοκλήρωση του 1ου Rhodes Virtual Marathon η οργανωτική επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, προς ενημέρωση:
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Rhodes Virtual Marathon. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 9 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2000 αθλητών από 44 διαφορετικές χώρες του κόσμου!
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 σε όλο τον κόσμο και των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς της νόσου, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου με την φυσική παρουσία των δρομέων, στις 18 Απριλίου 2021 όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια συντελεστών και αθλητών.
Επιλέχθηκε η λύση του ψηφιακού (Virtual) αγώνα, που έδωσε τη δυνατότητα στους δρομείς ανά τον κόσμο να τρέξουν την απόσταση που επιθυμούν (Μαραθώνιο, Ημιμαραθώνιο, αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5 χλμ. και 2 χλμ.) σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να αναρτήσουν την επίδοσή τους στην εφαρμογή (app) Sporthive Live/Rhodes Virtual Marathon, παίρνοντας μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου!
«Λόγω των περιορισμών που επιβάλει η πανδημία και καθώς η προάσπιση της υγείας αποτελεί κύρια μας προτεραιότητα, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου με τη φυσική παρουσία αθλητών και συντελεστών. Νιώθοντας ωστόσο την ανάγκη να διατηρήσουμε την επαφή με τους δρομείς και με όλους τους φίλους του Μαραθωνίου στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, επιλέξαμε την εναλλακτική του Virtual/ψηφιακού αγώνα. Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon ήταν ένας αγώνας προσαρμοσμένος στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει η υφήλιος, αποδεικνύοντας την ευελιξία της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη μεγάλη ανταπόκριση αυτής μας της πρωτοβουλίας.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ, όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους πρεσβευτές του αγώνα και βεβαίως όλους τους αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη συνεργασία και την προτίμησή. Ανανεώνουμε το ραντεβού στη Ρόδο στις 10 Απριλίου2022 και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε τον καλύτερο αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Μαριέττα Παπαβασιλείου.
Για την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου Rhodes Virtual marathon, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κ. Βασίλειος Δ. Ζήκας ανέφερε τα εξής: «Ο Μαραθώνιος Ρόδου, προσαρμοζόμενος στα δεδομένα της εποχής φέτος προσέφερε τη δυνατότητα στους φίλους του, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, να συμμετάσχουν με ασφάλεια στον 1ο Rhodes Virtual Marathon.
Πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της εφαρμογής των μέτρων της πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19.
Πέρα από την ευκαιρία που δόθηκε στους φίλους του αγώνα, παράλληλα ο Μαραθώνιος Ρόδου διατήρησε την παρουσία του στις εγχώριες και διεθνείς ηλεκτρονικές σελίδες και ΜΜΕ με αντικείμενο το δρομικό κίνημα και τον Μαραθώνιο. Έτσι πέρασε το μήνυμα ότι η Οργανωτική Επιτροπή και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά το πέρας της πανδημίας θα είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε τον Μαραθώνιο της Ρόδου στο επίπεδο που αρμόζει στη Ρόδο και στους πολίτες της και τους δρομείς που τον επιλέγουν.
Εγώ προσωπικά και τα μέλη της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου σαν συνδιοργανωτές, είμαστε ευτυχείς που ο 1ος Rhodes Virtual Marathon σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο».
«Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η ανταπόκριση των αθλητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ήταν εντυπωσιακή, γεγονός που φανερώνει τη δημοφιλία του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, ενός αγώνα που έχει την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή. Όλα αυτά τα χρόνια ο Μαραθώνιος της Ρόδου εξελίσσεται σταθερά και αποτελεί πλέον θεσμό για τα διεθνή δρομικά δρώμενα, αποτελεί κορυφαία αθλητική διοργάνωση για τη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο γενικότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, κ. Νίκος Νικολής.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, δήλωσε τα εξής: «Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ένας αγώνας ο οποίος στρέφει τα βλέμματα της διεθνούς δρομικής κοινότητας στο σμαραγδένιο μας νησί. Είναι ένας αγώνας ο οποίος αποδεικνύει ότι η Ρόδος μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Η επιτυχία του ψηφιακού αγώνα και η μεγάλη συμμετοχή αθλητών ανά τον κόσμο φανερώνουν την αποδοχή και αναγνώριση του Μαραθωνίου Ρόδου, που έχει την αμέριστη στήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ».
Κοινωνικός σκοπός
Μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί στο Νοσοκομείο για την κάλυψη αναγκών που συνδέονται με την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου στηρίζει τον αγώνα για τον περιορισμό των κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ενισχύοντας τις προσπάθειες που καταβάλει για την επίτευξη του στόχου αυτού το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Διοργανωτές-Χορηγοί
-Ο 1ος Rhodes Virtual Marathon συνδιοργανώθηκε από την ΑΜΚΕ Μαραθώνιος Ρόδου,την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ.
-Μεγάλοι χορηγοί του αγώνα είναι όμιλος H Hotels Collection και η Under Armour
-Χορηγός Φιλοξενίας: Mitsis Grand Hote
-Επίσημοι χορηγοί: iStorm, Aegean Airlines, Blue Star Ferries, fibran, Three Sixty Marketing

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου