Τοπικές Ειδήσεις

«Προσδιορισμός των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»-Επίκαιρη Ερώτηση

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου, μετά και από τις δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας Άλαν Ντάνκαν. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτά, ουσιαστικά, τον Υπουργό αν η Ελλάδα θα ζητήσει τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τα ακριβή όρια των ΑΟΖ των χωρών-μελών της, Ελλάδας και Κύπρου

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο

 Θέμα: «Προσδιορισμός των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και τις δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βρετανίας Άλαν Ντάνκαν, χωρίς το Foreign Office να παίρνει ουσιαστικά θέση, είναι αναγκαίο να γνωστοποιηθεί η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν η Αγγλία επισήμως υποστηρίζει ότι η Κυπριακή και η Ελληνική ΑΟΖ είναι υπό αμφισβήτηση θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσδιορίσει τα ακριβή όρια της ΑΟΖ των χωρών-μελών της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και όχι να περιορίζεται σε γενικόλογες δηλώσεις. Η θέση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βοηθήσει τη διασφάλιση της ειρήνης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, που επιθυμούν αναμφισβήτητα οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας. Κανένας δεν επιθυμεί τον πόλεμο.

Ερωτάται ο Υπουργός Εξωτερικών:

 

Ποιες είναι οι ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Κρεμαστινός

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου