Τοπικές Ειδήσεις

Από την Περιφέρεια η βελτίωση και στέγαση των γηπέδων του Α.Ο. “Κολοσσός”, στο Στάδιο “Διαγόρας” της Ρόδου

Τις εργασίες θα υλοποιήσει και θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, με το ποσό του 0,52 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα νησιά ευθύνης της και αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη μέριμνά της για τον αθλητισμό, η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου προχωρά σε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αυτή τη φορά στα γήπεδα του Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης “Κολοσσός”, στο Δημοτικό Στάδιο “Διαγόρας”, Δήμου Ρόδου.

Για τον σκοπό αυτό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος συνυπέγραψαν Διαβαθμιδική Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου, για το έργο «Βελτίωση και Στέγαση Γηπέδων Αθλοπαιδιών Α.Ο. ΚΟΛΟΣΣΟΥ στο Δημοτικό Στάδιο Διαγόρας Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 520.000,00 € .

Βάσει των προβλεπομένων από την Διαβαθμιδική Σύμβαση, ο Δήμος Ρόδου, εκχωρεί την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει και τη χρηματοδότησή του, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της.

Σκοπός του προγράμματος είναι να προστατευτούν κατά μεγάλο ποσοστό από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τα εν λόγω γήπεδα και κατ’ επέκταση ο μεγάλος αριθμός παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης κι αφετέρου θα βελτιωθούν γενικά οι συνθήκες άθλησης τους.

Οι προτεινόμενες κατασκευές θα είναι ελαφριές, μη μόνιμου τύπου. O αγωνιστικός χώρος θα επιστρωθεί με κατάλληλο υλικό σύμφωνα με τους κανόνες καλαθοσφαίρισης ούτως ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνων τοπικών πρωταθλημάτων με ασφάλεια. Ο αερισμός και ο φωτισμός στους χώρους αυτούς θα είναι άμεσος και φυσικός αφού, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, δεν θα κατασκευαστούν στοιχεία πλαγιοκάλυψης.

Η Διαβαθμιδική Σύμβαση ισχύει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου