Την πεποίθηση ότι η πρόσφατη εκλογική διαδικασία, είχε έναν διαφορετικό χαρακτήρα που έδωσε το στίγμα της ανανέωσης με την εκλογή περισσοτέρων γυναικών αλλά και νέων προσώπων στα κομματικά όργανα, εξέφρασε σε δηλώσεις της στην «δ» η νεοεκλεγείσα στη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κα Έφη Χαραλαμποπούλου.
Παράλληλα, εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από το γεγονός πως στην κάλπη, φάνηκε πλέον πως και οι ίδιες οι γυναίκες… επέλεξαν να ψηφίσουν, γυναίκες.
«Η εκλογική διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές, διεξήχθη ομαλά και η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία παρά την οικονομική συγκυρία. Σε αυτό, βέβαια, οφείλω να δώσω όπως όλοι μας, συγχαρητήρια και στη ΝΕΦΕ η οποία είχε την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών. Κατά την γνώμη μου, πήραμε ως παράταξη ένα πολύ καλό μήνυμα από το ποσοστό προσέλευσης των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα –κι αυτό ήταν πολύ θετικό. Μάς έδειξε ότι ο κόσμος της Ν.Δ. έχει συσπειρωθεί καθώς οι ψηφοφόροι αποτελούνται τόσο από παλαιά μέλη αλλά και πάρα πολλά νέα, τα οποία γράφτηκαν τώρα και παρά την οικονομική συγκυρία, ανταποκρίθηκαν. Αυτό, μάς δίνει ένα πολύ θετικό μήνυμα», όπως είπε.

Σε ερώτηση πώς είδε την εκλογή περισσοτέρων γυναικών στα κομματικά όργανα –τόσο στη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου όσο και στις ΔΗΜΤΟ- η κα Χαραλαμποπούλου, δήλωσε:
«Προσωπικά, με χαροποιεί αυτό, ως γυναίκα για τις συνυποψήφιές μου που εκλέχτηκαν. Πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό –και όχι μόνον οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες εκλεγέντες. Υπάρχει ανανέωση προσώπων πάντως, ενώ το γυναικείο στοιχείο είναι πιο έντονο -κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Θέλαμε να έρθουν και να εκλεγούν νέα πρόσωπα, θέλαμε το άνοιγμα στην κοινωνία, αφού αυτό που χρειάζεται η Ν.Δ. είναι ανανέωση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό ακριβώς είναι που λέει και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό προκύπτει από την εκλογική διαδικασία και αυτό είναι που προκύπτει από τα αποτελέσματα. Πιστεύω πως ως ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα. Βεβαίως, ήταν μια προσωπική μάχη του καθενός, καθώς η εκλογή ήταν απ ευθείας από την βάση, από τα μέλη μας και ο καθένας ήθελε να πετύχει το καλύτερο. Όλοι οι υποψήφιοι ήταν πολύ άξιοι, πιστεύω ότι έδωσαν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους με έναν έντιμο αγώνα και από σήμερα θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να προσφέρουμε στην παράταξή μας».
Επειδή, ωστόσο υπάρχουν μπροστά πολλές προκλήσεις με πολιτικές εξελίξεις και εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες θα κληθεί ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. να ανταποκριθεί, η κα Χαραλαμποπούλου εκτίμησε πως ο σκοπός είναι κοινός: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είμαστε έτοιμοι, οποτεδήποτε προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές ώστε να γίνει η Ν.Δ. κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Πρόεδρό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Φυσικά, έχουμε μπροστά μας και άλλες εκλογικές αναμετρήσεις» όπως είπε.
Σε ερώτηση πώς βλέπει την συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική –γενικότερα, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο μέσα κι έξω από κόμματα, απάντησε:
«Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά. Εμένα με χαροποιεί ότι οι γυναίκες έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να συμμετέχουν και να προσφέρουν. Πιστεύω πως τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο και εσωκομματικά, θα υπάρξει άψογη συνεργασία με τους άνδρες. Δε νομίζω ότι μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Όσον αφορά την δυσκολία, όλες οι εκλεγείσες βρισκόμαστε στον καθημερινό αγώνα, έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας αλλά είμαστε και αποφασισμένες να προσφέρουμε. Εκτιμώ ότι αυτό θα έχει μια θετική ανταπόκριση και από το ανδρικό φύλο».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός πως σε αυτή την εκλογική διαδικασία, φάνηκε εμπράκτως ότι και οι γυναίκες, επέλεξαν να ψηφίσουν γυναίκες! «Είναι κάτι που το αφουγκράστηκα, βλέποντας τι έγινε και στον χώρο διεξαγωγής των εκλογών! Οι γυναίκες, μας αντιμετώπισαν με πολύ αγάπη και μάλλον μας… επέλεξαν. Μας χαροποιεί που οι γυναίκες ήρθαν και ψήφισαν γυναίκες. Βεβαίως, ήρθε και μεγάλο εκλογικό σώμα από τους άνδρες που επέλεξαν να μας ψηφίσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας αντιμετώπισαν με καχυποψία. Συνεπώς, κι εμείς από την πλευρά μας, θα πρέπει να μην τους απογοητεύσουμε…», κατέληξε η κα Χαραλαμποπούλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ