Ειδήσεις

Ο ευρωπαϊκός Τουρισμός χαιρετίζει την πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πάνω από 60 ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί εκφράζουν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό και ζητούν να διασφαλιστεί η ταχεία εφαρμογή του εγκαίρως για το Καλοκαίρι του 2021.

Η συμμαχία του European Tourism Manifesto χαιρετίζει θερμά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καθιερώσει ένα κοινό, διαλειτουργικό και αμοιβαία αναγνωρισμένο ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό. Αυτή η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έχει αναρρώσει από τον ιό ή έχει αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης PCR, θα διευκολύνει σημαντικά την ασφαλή kai ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και την επανεκκίνηση των ταξιδιών και του τουρισμού στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “Σήμερα, υπάρχουν ήδη αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα τους εάν οι ταξιδιώτες μπορούν να παράσχουν τέτοια απόδειξη. Αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότερες χώρες, καθώς επιταχύνβονται οι εμβολιασμοί και βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση. Ο συντονισμός στην ΕΕ είναι επομένως ζωτικής σημασίας για την αποφυγή κατακερματισμένων ενεργειών, με 27 διαφορετικά πιστοποιητικά που θα καλύπτουν τις εξετάσεις, τον εμβολιασμό και την ανοσία.

Η συμμαχία προτρέπει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να εγκρίνουν γρήγορα την πρόταση της Επιτροπής, και όλα τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν την ταχεία εφαρμογή. Καλεί επίσης την ΕΕ να συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον ΟΟΣΑ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για να βρει μια παγκόσμια λύση για την ψηφιοποίηση των αρχείων εμβολιασμού, δοκιμών και ανοσίας για την διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Ο ευρωπαϊκός τομέας ταξιδιών και τουρισμού ενθαρρύνεται από την πρόταση της Επιτροπής, αλλά αυτή η πρωτοβουλία από μόνη της δεν θα είναι αρκετή. Η συμμαχία επαναλαμβάνει την επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης της ΕΕ, ακολουθώντας μια προσέγγιση βάσει κινδύνου και βάσει δεδομένων, για τον προσδιορισμό των συνθηκών και των σεναρίων υπό τα οποία οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και να αρθούν με συντονισμένο τρόπο σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής. Οι πρόσφατες προτάσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας ζητούν

– Δημιουργία μιας ειδικής ομάδας της ΕΕ σε συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία και τους κοινωνικούς εταίρους για την αποκατάσταση των ταξιδιών και του τουρισμού
– Συντονισμό των ταξιδιωτικών περιορισμών και απαιτήσεων
– Ένα εναρμονισμένο πλαίσιο ΕΕ για test που σχετίζονται με ταξίδια σε προσιτό κόστος
– Συντονισμένη επαναλειτουργία των τουριστικών δραστηριοτήτων, για παράδειγμα με βάση την καθοδήγηση της ΕΕ για τη σταδιακή επανάληψη των τουριστικών υπηρεσιών που εκδόθηκε στις 13 Μαϊου 2020.

Αποδεικνύοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης για ένα κοινό πλαίσιο ΕΕ, μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε την έντονη απαίτηση μεταξύ των Ευρωπαίων να συνεχίσουν τα ταξίδια με το 54% να έχει στόχο να κάνει ένα ταξίδι πριν από το τέλος Ιουλίου 2021, ενώ το 41% ​​των ερωτηθέντων επιθυμεί να ταξιδέψει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Eduardo Santander, πρόεδρος της συμμαχίας European Tourism Manifesto και CEO της European Travel Commission, δήλωσε: Η πρόταση για το πιστοποιητικό που κυκλοφόρησε σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά ο χρόνος είναι ουσιαστικός τώρα. Χρειαζόμαστε ένα σαφές σχέδιο που να περιγράφει τις προϋποθέσεις και το χρονοδιάγραμμα για να προετοιμαστούμε για την ασφαλή επανεκκίνηση των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη για να είμαστε έτοιμοι για την κρίσιμη καλοκαιρινή σεζόν 2021! Η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί από κοινού χωρίς να αφήνει χώρο για κατακερματισμό και μονομερείς δράσεις”.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Τουρισμού (WTTC) χαιρέτισε την πρότασηως «ένα σημαντικό βήμα προς την ανάκαμψη» του Τουρισμού «εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Gloria Guevara είπε: «Αυτή η εξέλιξη δίνει μια σημαντική και πολύ αναγκαία ώθηση στις οικονομίες και θα σώσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η ευθύνη είναι τώρα στα κράτη μέλη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υιοθετήσουν αυτήν τη νέα πρωτοβουλία και τους παροτρύνουμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να την εφαρμόσουν επειγόντως. Το προτεινόμενο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, μαζί με βελτιωμένα μέτρα υγείας και υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα δώσει τη διαβεβαίωση ότι οι καταναλωτές πρέπει να κάνουν κράτηση για τα ταξίδια τους και να διασφαλιστεί έτσι η επιστροφή σε ασφαλή διεθνή ταξίδια».

Η Ιρλανδική Εταιρεία Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ITAA) δήλωσε ότι η πιστοποίηση αποτελεί «αναπόσπαστο μέρος» της δημιουργίας «ενός κοινού δρόμου για ένα ασφαλές και συνεχές άνοιγμα» στην Ευρώπη.

Ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τουρισμού (ECTAA) δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το συμβούλιο πρέπει «με γρήγορες συζητήσεις, να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την πρόταση ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού και να συμφωνήσουν σε μια προσέγγιση για ένα ασφαλές άνοιγμα βασισμένο σε ένα σταθερό επιστημονικό πλαίσιο».

Πηγή: money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου