Ειδήσεις

Νέα παράταση 75 ημερών για τις επιταγές από πληττόμενους κλάδους

Παρατείνεται η λήξη επιταγών, συναλλαγματικών και γραμματίων σε διαταγή, με ημερομηνίες πληρωμής από 1η Μαρτίου μέχρι 31 Μαρτίου, κατά 75 ημέρες, λόγω της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, η παράταση αυτή ισχύει για τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ που έχει ήδη ανακοινωθεί ή που πρόκειται να ενταχθούν εντός Μαρτίου. Οι επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να επωφεληθούν από την παράταση των 75 ημερών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση/δήλωση στην τράπεζά τους από 16 έως 23 Μαρτίου. Διαφορετικά χάνεται η σχετική παράταση.

Για τους νέους ΚΑΔ που μπορεί να ενταχθούν τον Μάρτιο στις πληττόμενες κατηγορίες, η αντίστοιχη δήλωση θα πρέπει να γίνει εντός έξι εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της ανακοίνωσης. Για τους μη πληττόμενους ΚΑΔ δεν ισχύει καμία παράταση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου